Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξυδάκης: Η Γερμανία πρέπει να θυμηθεί πως της χαρίστηκε το δικό της χρέος το 1952

Για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο και τη διαχείριση των σκληρών μνημονιακών μέτρων και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο Ν. Ξυδάκες υποστήριξε ότι όλοι – οι παγκόσμιες χρηματαγορές – πλέον γνωρ΄ζουν ότι ότι χωρίς διευθέτηση του χρέους θα είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα μετά από μια οκταετία πόνων και θυσιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Γερμανοί πρέπει να διαβάσουν αυτά που γράφει ο γερμανικός Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες ότι όλο το λεγόμενο «πακέτο διάσωσης» δεν κόστισε ούτε ένα σεντς στον Γερμανό φορολογούμενο και πως ο γερμανικός Τύπος σοβαρά και μετριοπαθώς αναλύει ότι η υποσχεθείσα ρύθμιση του χρέους επίσης δεν θα κοστίσει ούτε ένας σεντς στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Επιπλέον, τόνισε ότι «όλη αυτή η προπαγάνδα που έγινε τα δύσκολα πρώτα χρόνια του μνημονίου και εξακολούθησε αργότερα, ότι πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος και ο Σλοβάκος συνταξιούχος και όλα αυτά τα παραμύθια ήταν προφανώς πολιτικοί χειρισμοί και δηλητήριο σε ψυχές λαών απληροφορητών».

«Η Γερμανία θα πρέπει να θυμηθεί τι έγινε το 1952 πως της χαρίστηκε το χρέος, πως έγινε μια γενναιόδωρη ρύθμιση, μια γενναιόδωρη χειρονομία από κράτη που είχαν καταστραφεί και ισοπεδωθεί και χάρη σε αυτή τη ρύθμιση του 1952 η Γερμανία έγινε υπερδύναμη», πρόσθεσε.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 Ο Κοσμάς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τη...