Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σμύρνη 1922, τουρκικό έγκλημα (δυστυχώς) χωρίς τιμωρία

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο ακατονόμαστος γείτων κάθε φορά που αναφέρεται σ’ ό,τι ελληνικόν εμέσσει «χολήν άμα και όξος». Πρόσφατο συμβεβηκός το μισελληνικό παραλήρημά του από τη Σμύρνη: «Το μεγαλύτερο κτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα κτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο» (29/4/18). Η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας είναι τέχνη όλων των διεθνών εγκληματιών. [προσβάσισμη βιβλιογραφία: α Χρήστου Αγγελομάτη Χρονικό Μεγάλης Τραγωδίας β «Μνήμη Μικράς Ασίας» αφιέρωμα του περιοδικού ΛΕΞΗ. γ Σαράντος Καργάκος Ιστορία του Ελληνικού Κόσμου και του Μείζονος Χώρου β τόμος σ. 451 επ. δ George Horton Η Κατάρα της Ασίας ε Γιάννη Καψή Η Μαύρη Βίβλος – Χαμένες Πατρίδες στ Κώστα Χατζηαντωνίου Μικρά Ασία ο Απελευθερωτικός Αγώνας 1919-22].

Ο τουρκικός στρατός μπήκε στην ανυπεράσπιστη Σμύρνη στις 27 Αυγούστου του ’22. Η διαταγή του αρχηγού χωροφυλακής Αϊδινίου Μεχμέτ Ριφ: «Η πατρίς επιβάλλει την υποχρέωσιν όπως έκαστος πολίτης αμέσως εκπληρώσει το καθήκον του της γενικής σφαγής όπερ του έχει ανατεθεί. Έκαστος υποχρεούται να φονεύσει 4-5 Έλληνες»

Τα κατορθώματα των σφαγέων στην αφήγηση του θύματος Σοφίας Νικολάου: «Μπροστά στα μάτια του συγχωρεμένου του άνδρα μου και του παιδιού μου με ατίμασαν πολλές φορές. Ύστερα έσφαξαν το παιδί μου. Και κομμάτιασαν με τα μαχαίρια τους τον άνδρα μου. Του έβγαλαν τα εντόσθια και μου έδιναν να φάω το κρέας του μου φώναζαν πως αν δεν φάω από το κρέας του άνδρα μου θα έσφαζαν και εμένα… Εκείνη την ώρα ακούστηκαν πυροβολισμοί…»

Η Σμύρνη πυρπολήθηκε στις 14/9/22. Η φωτιά έκαιγε επί 3 ημέρες καταστρέφοντας 55 χιλιάδες σπίτια (43 χιλιάδες ελληνικά, 10 χιλιάδες αρμενικά και 2 χιλιάδες ξένων υπηκόων). Η τουρκική συνοικία έμεινε φυσικά απείραχτη. Τρεις μέρες μετά την πυρπόληση της Σμύρνης από τον στρατό του Κεμάλ και τις περιβόητες τσέτες του ο αιμοσταγής Νουρεντίν, προσωπικός δήμιος του Ιερομάρτυρος Μητροπολίτου Χρυσοστόμου διέταξε να συλληφθούν όλοι οι άρρενες έλληνες και αρμένιοι 15-70 ετών οι οποίοι οδηγήθηκαν στα εγκληματικά Αμελέ Ταμπουρού. Εκεί φυσικά εξοντώθηκαν οι περισσότεροι αφού από τους 150 χιλ εκτοπισθέντες έφθασαν στην Ελλάδα μόλις 15 χιλιάδες (Β. Αγτζίδη Η Μικρασιατική Καταστροφή, Μνήμη… Λειβαδιά 2003)

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραψε σχετικά: «Ο Κεμάλ γιόρτασε τον θρίαμβό του με την μεταβολή της Σμύρνης σε στάχτη και την τεράστια σφαγή του εκεί Χριστιανικού πληθυσμού». (Απομνημονεύματα)

Ο αρχισφαγέας Μουσταφά Κεμάλ επαίρονταν για το κατόρθωμά του στην αγόρευσή του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση Αυγ. 1923: «Επιτέλους τους ξερριζώσαμε»! Ο Κρίστοφερ Woodhouse προλογίζοντας την « Κατάρα της Ασίας» του Χόρτον ψέγει κυρίως τον φαρισαϊσμό των Δυτικών «Χριστιανών» και την ανάλγητη ουδετερότητά τους. Τα πολεμικά τους ναυλοχούσαν στο λιμάνι της πυρπολούμενης πόλης όπου παίζονταν ο τραγικός επίλογος του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά είχαν διαταχθεί να μην διασώσουν παρά μόνο υπηκόους τους. «Συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο σαν να μην είχαν ακούσει ούτε την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, σαν να μην είχαν καθόλου ηθικές υποχρεώσεις και σαν να είχαν λησμονήσει τι είναι ηθική». Και επιλέγει ο τίμιος Βρετανός «Οι ίδιες κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο στα 1974 στην Κύπρο»!

Ο Τσώρτσιλ πάντως το είχε ξεκαθαρίσει: «Συνήθως χάνουν αυτοί που περιμένουν συνέπεια από τα μεγάλα έθνη». Το Ευαγγέλιο το καταγράφει με ενάργεια: «Μήτι συλλέγουσιν από ακανθών σταφυλήν ή από τριβόλων σύκα;» (Ματθ. 7,16)

Οι ελληνώνυμοι εθνοαποδομητές μας (Ρεπούση κλπ) ανταγωνίζονται τους αλλοεθνείς πλαστογράφους της ιστορικής αλήθειας.

Τα συμπεράσματα του George Horton (σ. 191 επ. της Κατάρας της Ασίας: «1) Η Σμύρνη κάηκε από τους Τούρκους 2) Η Σμύρνη πυρπολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες αφού καταλάβει εντελώς την πόλη».

Και «ο εωρακώς μεμαρτύρηκεν και αληθινή εστίν αυτού η μαρτυρία» (Ιω. 19,35): «Ένας τούρκος στρατιώτης έριχνε πετρέλαιο, ή πετρέλαιο ανακατωμένο με βενζίνη απ’ τον δρόμο που περνούσε μπροστά από το Αμερικανικό προξενείο προκαλώντας έτσι την αναζωογόνηση της φωτιάς και τη μετάδοσή της στο κτίριο του προξενείου και τον κίνδυνο ζωής των ενοίκων του.

Οι τούρκοι διέπραξαν τις θηριωδίες εναντίον των Χριστιανών και της ανθρωπότητας γενικά έχοντας πλήρη πεποίθεση ότι δεν θα συναντούσαν καμία αντίδραση, ούτε καν επίκριση εκ μέρους των ΗΠΑ [τα λέει αυτά ένας φιλαλήθης αμερικανός]. Και αυτήν την πεποίθεση τους την έδωσε μία τουρκόφιλη και αντιχριστιανική προπαγάνδα που διενεργήθηκε μέσα στον αμερικανικό τύπο από μερικούς που επωφθαλμιούσαν παραχωρήσεις και από άλλους συγγραφείς με ιδιαίτερα συμφέροντα. [Δυστυχώς πικρές αλήθειες επιβεβαιούμενες και στις μέρες μας]

«Καμιά ανακοίνωση φρίκης, διαμαρτυρίας ή κατακρίσεως σαν εκείνη του Γλάδστωνος, δεν βγήκε από καμία αμερικανική πηγή έως σήμερα, μολονότι οι τούρκοι ξεπέρασαν ό,τιδήποτε, [εγκληματικό] το οποίο ο Gladstone θα μπορούσε καν να ονειρευτεί».

Και το συμπέρασμα των συμπερασμάτων του έντιμου αμερικανού διπλωμάτη: «Οι τούρκοι δεν μπορούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του πολιτισμένου κόσμου, εκτός εάν μετανοήσουν ειλικρινώς για τα εγκλήματά τους και παράσχουνκάθε επανόρθωση που θα μπορούσαν». Εδώ δυστυχώς έπεσε έξω ο Χόρτον…

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Όσα συμβαίνουν σήμερα στα δυστυχώς αφύλαχτα ελληνοτουρκικά σύνορα βοούν από μόνα τους. Στεγάζουμε εδώ πάνω 850 χιλιάδες (λαθρο)μετανάστες που μας έχουν προωθήσει οι τούρκοι δουλέμποροι δηλαδή η κυβέρνηση της Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε την απίστευτη πρόθεσή της να τους κάνει ομαδόν Έλληνες πολίτες, προφανώς για να μονοπωλήσει την ψήφο τους. Το σοβαρό διεθνές Ινστιτούτο Gates Stone επισημαίνει ότι ο κυβερνών στην Ελλάδα συνασπισμός επιταχύνει την διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών κατά το δόγμα Soros. Οπότε 850 χιλιάδες μετανάστες σχεδόν το 1/10 του γηγενούς πληθυσμού θα γίνουν αυτομάτως Έλληνες πολίτες. Μεταφερόμενο το ποσοστό αυτό λέει το Ινστιτούτο στις ΗΠΑ θα ισοδυναμούσε 32.000.000 νέους ψηφοφόρους!

Και μια αναφορά στο πολιτικό μας προσωπικό: Βασιλείς και άρχοντες έλεγε ο Σωκράτης κατά τον Ξενοφώντα «Είναι όχι όσοι κρατάνε τα σκήπτρα, ούτε όσοι έχουν εκλεγεί από τους τυχαίους, ούτε όσοι κληρώθηκαν, ούτε όσοι πήραν την εξουσία με τη βία, ούτε όσοι εξαπάτησαν, αλλά εκείνοι που ξέρουν να άρχουν – τους επισταμένους άρχειν».

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ