Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπυράκη: Πρωτοφανής επιχείρηση άλωσης του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” από την κυβέρνηση (Video)

“Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου γίνεται μία πρωτοφανής επιχείρηση άλωσης από την κυβέρνηση. Μιλάμε για ένα νοσοκομείο-πρότυπο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δωρητή.

Η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ δωρητή και Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα 18 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και μεγάλης προσφοράς” τόνισε μιλώντας στον FOCUS 103,6 η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο γενικός διευθυντής του Παπαγεωργίου να επιλέγεται με βάση τα κριτήρια του υπουργού και εν τέλει να υπακούει στον υπουργό. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, γιατί θα καταλήξει δυστυχώς να λειτουργεί, όπως πολλά άλλα δημόσια νοσοκομεία.
Σημασία έχει εξάλλου και το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε οι πολιτικοί στους πολίτες, που έχουν διάθεση να προσφέρουν στην κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε, ότι η δωρεά του ιδρύματος Παπαγεωργίου έχει ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα.”

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση Κουμουτσάκου-Κοτζιά και την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, η κ. Σπυρκάκη σημείωσε ότι “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεσμικά, ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστως να ενημερώσει τον κ. Κουμουτσάκο.”

Σχετικά τέλος με την Συνταγματική Αναθεώρηση η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι “αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο.
Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 116 Ο Γράντος τραυματίζεται προσπαθώντας να σώσει τον Διονύση, ενώ η Μαρία συγκρούεται με τον Μάρτιν...