Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεραυνοί Τσίπρα για ολιγάρχες: Δεν ντιλάρω με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες (video)

Όλοι κάνανε το Κινέζο σ’ αυτή τη χώρα στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης 

Πιο σκληρός από ατσάλι εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της  ΚΟ του Σύριζα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η διαπλοκή και οι εγχώριοι ολιγάρχες-μηντιάρχες μπήκαν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρό του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει την τιμητική του: H ΝΔ στη προσπάθεια να δημιουργήσει “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” έχει συγκροτηθεί «ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό αποτελείται από εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».

«Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε, για να σημειώσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».

«Την δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται εμείς να την ξεχάσουμε. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και των αμέτρητων στερήσεων. Αξίζει να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αξίζει να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν από οχτώ χρόνια»

Αναφερθείς στις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, τα θαλασσοδάνεια, τη «σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα, την υπόθεση Novartis «και την υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε τον Κινέζο», σχολίασε ότι ο μεγάλος φόβος του παλιού πολιτικού συστήματος και των οικονομικών προστατών του «είναι ότι θα τα καταφέρουμε».

«Ό,τι και να κάνουν, Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας και της τερατολογίας, όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτή θα τη κερδίσουμε, όπως κερδίσαμε και τη μάχη της οικονομίας. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη, και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Έρχομαι τώρα ξανά στα εσωτερικά μέτωπα, γιατί νομίζω ότι τα εσωτερικά μέτωπα δεν θα εκλείψουν ποτέ. Ωστόσο, αυτή τη φορά έχουν μια ιδιαιτερότητα. Και το λέω αυτό διότι στη συγκυρία που η χώρα μας αντιμετωπίζει, σε μια κρίσιμη καμπή τόσο σε ότι αφορά το οριστικό τέλος μιας περιόδου που ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό –και αναφέρομαι στα μνημόνια- όσο και στις
διεθνείς εξελίξεις, τις τεκτονικές αλλαγές και μετατοπίσεις στο γεωπολιτικό πεδίο και τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας

Πιστεύω λοιπόν ότι σ’ αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, αναπτυξιακές, θεσμικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές, θα περίμενε κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε το πολιτικό σθένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα έψαχνε διαρκώς ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα. Όταν μάλιστα βλέπουν ότι η ταύτιση αυτή με το παλιό, το σάπιο, το γερασμένο, το διεφθαρμένο δεν μπορεί να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως γεννά εύλογα αντανακλαστικά σε υγιείς δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί αυτή η εμμονή;

Νομίζω ότι είναι κοινή η διαπίστωση ότι αυτή η στρατηγική δεν καθορίζεται μόνο από το σύνδρομο μιας αδύνατης κατά τη άποψή μας ιστορικής δικαίωσής τους, αλλά καθορίζονται ταυτόχρονα και από έναν δικαιολογημένο φόβο.

Τον φόβο ότι μπορεί να τα καταφέρουμε κι ότι τα καταφέρνουμε. Τον φόβο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

Θα καταφέρει, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια των διάφορων παραθεσμικών κέντρων και δικτύων εξουσίας που οικοδομήθηκαν στην μεταπολίτευση και γιγαντώθηκαν την περίοδο της τερατογένεσης του 2012- 2015.

Και θα καταφέρει να επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής, μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.

Από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και offshore εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα που αναδύεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και τη υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο σ’ αυτή τη χώρα.

Αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος.

Ότι θα τα καταφέρουμε.

Γιατί τόσο το παλιό πολιτικό σύστημα όσο και οι οικονομικοί του προστάτες έχουν αρχίσει πια να κατανοούν ότι εμείς μιλάμε σοβαρά. Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι από μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ