Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O Tάσος Αρνιακός αποκαλύπτει τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Ο δημοφιλής μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη τι καιρό θα κάνει το Πάσχα.

Όπως είπε αρκετά αισιόδοξα είναι τα νέα για τον καιρό των επόμενων ημερών και για την Κυριακή του Πάσχα. Λίγες βροχές μόνο, όχι ιδιαίτερα έντοτες θα εκδηλωθούν από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται κάποιοι να κάνουν περιφορά του Επιταφίουυπό βροχή, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται από το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και τη Μεγάλη Τρίτη. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις ηπειρωτικές περιοχές.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, από τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός αλλάζει. Ενώ το πρωί θα είναι γενικά αίθριος, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αναπτυχθούν συννεφιές στη βόρεια Ελλάδα. Το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά. Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός, η περιφορά του Επιταφίου, στην κεντρική και νότια χώρα θα γίνει με ψιλόβροχο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός προβλέπεται άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το βράδυ της Ανάστασης, στις ανατολικές περιοχές θα έχουμε βροχές. Στην Αττική στα βόρεια και τα ανατολικά θα ρίξει ψιλόβροχο.

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα του Πάσχα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Αρνιακός, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ