Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο mr Βεργίνα, αντίπαλον δέος του Μπουτάρη;

Ο Στέργιος Καλόγηρος που πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη

Εντονες διεργασίες υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί το αντίπαλον δέος του Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ολο και περισσότεροι δημότες, έχοντας αγανακτήσει από τα ανθελληνικά και νεοταξικά «ανοίγματα» του κ. Μπουτάρη, ζητούν από τα κόμματα να στηρίξουν υποψηφίους που να εκφράζουν τα αυθεντικά πατριωτικά αισθήματα των Θεσσαλονικέων, που δεν μπορούν να δεχτούν ο πρώτος πολίτης της πόλης να φιλάει (!!!) μινιατούρες αεροσκάφους της Turkish Αirlines, να υποστηρίζει τους Σκοπιανούς, να χορεύει παρέα με τους γκέι και να δηλώνει υπερήφανος για τον σφαγέα Κεμάλ. Ομως, οι πιέσεις για υποψήφιο με πατριωτικές θέσεις, όπως φαίνεται, δεν ασκούνται μόνο προς τα κόμματα αλλά και προς μεμονωμένα πρόσωπα που θα είχαν ελπίδες να νικήσουν τον σημερινό δήμαρχο. Αυτός που έχει δεχτεί έως σήμερα τις περισσότερες προτροπές είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος.

Μέσω της εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα Τηλεόραση, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εμβέλεια σε όλη την κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική, έχει δώσει εδώ και χρόνια «πατριωτικό στίγμα» και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Επίσης, ο κομβικός ρόλος του στη διοργάνωση των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία εκτόξευσε την αναγνωρισιμότητά του και ενίσχυσε το προφίλ του. Παρότι δεν χρησιμοποίησε τα συλλαλητήρια για την προβολή του, η καθοριστική συμβολή του (ακόμα και οικονομικά) έγινε γνωστή κυρίως από στόμα σε στόμα.

Ο κ. Καλόγηρος, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», σκέφτεται πολύ σοβαρά να δεχτεί και να τεθεί επικεφαλής πατριωτικής κίνησης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ορος

Ο όρος που θέτει είναι να πρόκειται για ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, υπεράνω κομματικών συσχετισμών, που θα συγκεντρώσει προσωπικότητες της πόλης που έχουν δουλέψει και έχουν εμφανή προσφορά. Αφού γίνει σαφές το στίγμα του, στη συνέχεια θα αποδεχτεί τη στήριξη κομμάτων, εάν αυτή προκύψει, όμως με τους δικούς του όρους. Με τη Ν.Δ. να «ψάχνεται» ακόμα, την Ενωση Κεντρώων να μην έχει σοβαρό υποψήφιο και διάφορα μικρότερα δεξιά σχήματα να τον αντιμετωπίζουν φιλικά, πιστεύει ότι ίσως κάνει την έκπληξη ως άφθαρτος και αντισυστημικός. Τις επόμενες ημέρες θα λάβει την τελική απόφαση, που πιθανότατα θα είναι να ριχτεί στη μάχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ