Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1 Ασταμάτητος…εντός γηπέδου

Κρύβοντας τη μπάλα στο πρώτο μισάωρο, με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και υπέροχες εκτελέσεις ο ΠΑΟΚ “καθάρισε” γρήγορα τον Πανιώνιο (3-1) στην άδεια Τούμπα και στη συνέχεια «κάθισε».

Η συνάντηση των δυο ομάδων στον πρώτο γύρο δεν είχε αφήσει την καλύτερη… γεύση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στην εκπνοή του παιχνιδιού. Έκτοτε πέρασε καιρός και σίγουρα μεσολάβησαν πολλά. Το δεύτερο ματς στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει από νωρίς αυτό που ήθελε!

Ένας “καταιγιστικός” ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ από τα αποδυτήρια με τον Σάκχοφ να θέτει τις βάσεις για τη νίκη. Σκυτάλη πήρε ο Ελ Καντουρί, καταγράφοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάζει σε ένα ακόμη παιχνίδι άσους από το μανίκι του, με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Πέλκα και Μαουρίσιο.

“Κερασάκι” στην τούρτα για τον ΠΑΟΚ από τον Αλεξαντάρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος το πάλεψε αρκετά στο α΄ημίχρονο και τελικά είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-0 στο δεύτερο 45λεπτο. Το… τέλειο σουτ από τον Ντουρμισάι στο 77′, ο οποίος μείωσε σε 3-1.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ!

Πριν συμπληρωθούν τα δυο λεπτά αγωνιστικής δράσης στο γήπεδο της Τούμπας, ο Σάκχοφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια και άστοχη έξοδο του Κότνικ, σκοράροντας σε κενή εστία για το 1-0.

Βγάζοντας αυτοματισμούς και συνεργασίες, ο ΠΑΟΚ αποδιοργάνωσε με το “καλημέρα” την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και στο 15′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0! Ο Μακ “σέρβιρε” και ο Ελ Καντουρί με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει το δεύτερο τέρμα του Δικεφάλου και το πρώτο του στο πρωτάθλημα της Super League.

Κότνικ για να σώσει ό,τι σώζεται απέναντι στον Πρίγιοβιτς

Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σπατάλησε τρεις σημαντικές ευκαιρίες, με τον πορτιέρε του Πανιωνίου να βγαίνει νικητής στις δύο από αυτές. Στο 14΄, μετά από εξαιρετικό passing game των “ασπρόμαυρων”, ο Πρίγιοβιτς βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το τελείωμά του ήταν κακό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κότνικ. Πέντε λεπτά αργότερα, η δημιουργία από τον ορεξάτο Μακ, έφερε τη μπάλα στα πόδια του Σέρβου φορ αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω. Στην τρίτη του προσπάθεια να σκοράρει, ο Κότνικ είπε και πάλι “όχι” στον φορ του ΠΑΟΚ.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τη φάση στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν το γκολ του Πρίγιοβιοτς ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, μετά από εξαιρετική συνεργασία Βιεϊρίνια και Μακ που έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αριστεράς πλευράς, δημιουργώντας μόνιμα “πονοκεφάλους” στους παίκτες του Πανιωνίου.

Με… 2-0 χαλαρά για τα αποδυτήρια

Μετά από γεμάτο ημίωρο στο οποίο ο ΠΑΟΚ έβγαζε φάσεις σε κάθε επίσκεψή του στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Θεσσαλονικείς να κατεβάζουν ταχύτητα και τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει παθητικά τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, καταγράφοντας την πρώτη τελική του στο 42΄ με τον Σπιριντόβιτς, χωρίς να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Με το 2-0 οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους “ασπρόμαυρους” να εξαργυρώνουν την ανωτερότητά τους με τη διαφορά των δυο τερμάτων.

Από εκεί που το άφησαν…

Με το παιχνίδι να μην προσφέρει τις… συγκινήσεις του α΄μέρους, αλλά να έχει μια φυσική συνέχεια του ρυθμού από τα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου, οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με τη διαφορά πως σταδιακά ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς, δημιουργώντας… υποψίες ευκαιριών με Σπιριντόνοβιτς και Ντουρμισάι χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα στον πορτιέρε του Δικεφάλου.

Εξαιρετική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ και Πρίγιοβιτς για το 3-0

Ο… κυνικός ΠΑΟΚ απάντησε με δυο σουτ των Κάμπος και Μακ στο 60 και 63΄, ωστόσο, στο 66΄ πρόσφερε σεμινάριο ομαδικής λειτουργίας, με τον Μακ σε ρόλο “σερβιτόρου” με αποδέκτη τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος αυτήν την φορά δεν τα έβαλε με τη τύχη του και είδε με τη σειρά του το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0.

Και ο Κάνιας στόπερ…

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι δυο προπονητές προχώρησαν στις καθιερωμένες αλλαγές, με την κίνηση του Λουτσέσκου να ξεχωρίζει καθώς ο Ρουμάνος επέλεξε ως πρώτη αλλαγή τον Κρέσπο, βάζοντας στην θέση του τον Μπίσεσβαρ. Έτσι, από το 73΄ο Κάνιας πέρασε ως στόπερ, με τον Ελ Καντουρί για λίγα λεπτά ως οχτάρι (προτού γίνει αλλαγή με τον Μουλέν) και τον Σουριναμέζο σε ρόλο επιτελικού.

Το… τέλειο γκολ του Ντουρμισάι δεν ήταν αρκετό

Σε μια ανύποποπτη φάση και συγκεκριμένα στο 77΄ο Ντουρμισάι έπιασε εξαιρετικά το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να “χτυπάει” στο οριζόντιο δοκάρι και να μπαίνει μέσα, με τον Πανιώνιο να μειώνει σε 3-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν απειλητικοί στο τέλος και συγκεκριμένα στο 87΄, με τον Μπραχίμι να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε παρών. Το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ που “σφράγισε” τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (Μπίσεσβαρ 73′ ), Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Κάνιας, Ελ Καντουρί (Μουλέν 78΄), Μακ, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (Λημνιός 85′ )

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Πινιώτης, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (Οικονομίδης 68΄), Σαββίδης (Μακρύλλος 57′), Μασούρας (Μπραχίμι 73΄), Ντουρμισά

Τα πλάνα των προπονητών:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν ο Εβγέν Σάκχοφ και ο Χοσέ Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού χαφ και του Κάμπος-Μάκ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Δικέφαλο.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πανιώνιο και ο Μιχάλης Γρηγορίου, με τον Μάτους Κότνικ κάτω από τα δοκάρια και τους Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά, ως τετράδα στην άμυνα.

Πινιώτης-Κόρμπος αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Κυριάκο Σαββίδη μπροστά τους σε ρόλο «οργανωτή» και τους Μασούρα-Σπιριντόνοβιτς στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Ντουρμισάι ήταν ο… φουνταριστός των «κυανέρυθρων».

Αυτοί έκριναν το ματς:

Ο Εβγέν Σάκχοφ ανοίγει τον δρόμο στον Δικέφαλο, με τους Ελ Καντουρί και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να «σφραγίζουν» τη νίκη του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενοι τις ωραίες ατομικές ενέργειες του Ρόμπερτ Μακ.

Από την πλευρά του Πανιωνίου, ξεχώρισε ο Μάτους Κόζνικ, ο οποίος με τις αποκρούσεις του διατήρησε σε… χαμηλά επίπεδα το σκορ, αλλά και ο Ντουρμισάι που σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής.

Το ταμείο του αγώνα:

Εμφάνιση… ουσιαστική και γεμάτη αυτοπεποίθηση από τον ΠΑΟΚ που δεν άφησε κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Πανιώνιο, με τον Δικέφαλο ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο να είναι καταιγιστικός, δημιουργώντας ουκ ολίγες φάσεις μπροστά από την εστία των «κυανέρυθρων».

Από την άλλη ο Πανιώνιος, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να… βαρύνουν τα πόδια των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου, βγάζοντας την… αντίδραση τους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου…

Ο έλεγχος του διαιτητή:

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαιτησία του Γιώργου Τζοβάρα με βοηθούς τους Καραγκιοζόπουλο και Διπλάρη. Εύκολο απόγευμα και για τους τρεις, με την εξέλιξη του ματς να βοηθάει σε μεγάλο βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024 Σάββατο με εξάγωνο Άρη/ Ουρανού και η μέρα είναι εκπληκτική για να τολμήσουμε σε αλλαγές, να παρακινηθούμε να κάνουμε νέα πράγματα...