Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αρχίζει έρευνες μέσω του Facebook και του Διαδικτύου στην προσπάθειά της να εντοπίσει ύποπτες συναλλαγές και παράνομο εμπόριο, όπως δήλωσε ο διοικητής της μιλώντας στο Αthens Tax Forum, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Αthens Tax Forum του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι προωθείται διάταξη που θα δώσει ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες η εφορία έχει προχωρήσει στη δέσμευση και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Συγκεκριμένα, προωθείται διάταξη η οποία θα προβλέπει την μερική αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους αν είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί για την εξόφληση των οφειλών τους.

Το σχέδιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προβλέπει τη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάση της ρύθμισης, θα αποδεσμεύεται από το λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό. Δηλαδή ποσό που θα αντιστοιχεί στο διπλάσιο ή και τριπλάσιο του ύψους της μηνιαίας δόσης που θα εξοφλείται.

Το μέτρο αυτό, όπως εξηγούν κύκλοι της ΑΑΔΕ, θα δώσει ανάσα ρευστότητας στην αγορά, ενώ και το Δημόσιο θα εισπράττει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να προστατεύσουν μέσω ενός ακατάσχετου λογαριασμού ποσά έως 1.250 ευρώ.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top