Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία της Αγραφιώτου – Βρέθηκε DNA του δολοφόνου στα νύχια της

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας στο υπόγειο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι της άτυχης 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα σημαντικό στοιχείο που φέρνει τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση κοντά στα ίχνη του δολοφόνου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, πρόκειται για ένα ορφανό γενετικό υλικό (DNA) που βρέθηκε στα νύχια της έπειτα από λεπτομερείς έρευνες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εκτιμάται ότι ανήκει στο δολοφόνο της της άτυχης γυναίκας.

Όπως είναι γνωστό, η Ελευθερία Αγραφιώτου βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του δράστη, παρόλο που αντιστάθηκε σθεναρά προσπαθώντας να ξεφύγει από τη δολοφονική μανία του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είχαν βρει στο χώρο του εγκλήματος ίχνη από την αιματηρή καταδίωξη της άτυχης γυναίκας και της σκληρής μάχης που έδωσε με τον φονιά.

Εξαρχής, λοιπόν, θεωρούσαν απολύτως βέβαιο ότι θα υπήρχαν στα νύχια της ιστοί από το δέρμα του δολοφόνου της. Ωστόσο, είχε περάσει ένας μήνας μετά τη δολοφονία, ώσπου να εντοπιστεί το πτώμα της Αγραφιώτου. Όταν βρέθηκε ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα πολλά από τα στοιχεία (όπως αποτυπώματα και DNA) να έχουν «καεί» από τα σωματικά υγρά της. Έτσι, απαιτήθηκαν ενδελεχείς έρευνες στα εργαστήρια, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί στα νύχια της 69χρονης το γενετικό υλικό, που όλα δείχνουν ότι ανήκει στο δολοφόνο της.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε αυτό το σημαντικό στοιχείο, οι αστυνομικοί το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό και το συνέκριναν με το αρχειακό υλικό που είναι καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων γενετικού υλικού.

Δεν ανήκει στο «δράκο» του Αμαρουσίου

Όμως, διαπιστώθηκε ότι το DNA δεν ανήκει σε κάποιον από τους σεσημασμένους που είχαν συλληφθεί κατά καιρούς, ούτε στον νεαρό «δράκο» του Αμαρουσίου που είχε συλληφθεί για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις της περιοχής, εκείνες τις ημέρες του Μαΐου του 2016 που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το δολοφόνο της Αγραφιώτου. Το άτομο που τη δολοφόνησε άγρια, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ