Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη έρχονται ξανά στην επιφάνεια περίεργες οικογενειακές ιστορίες.

Ο βουλευτής Λάρισας είχε τρεις θητείες ως βουλευτής στο Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ αλλά και…συγχαρητήρια επιστολή από την Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα, γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και επέστρεψε στην Ελλάδα 2 χρόνων όπου τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευση Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στην συνέχεια, επέστρεψε στην Αμερική όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και παρακολούθησε το Τμήμα πολιτικών επιστήμων και Ιστορία στα πανεπιστήμια UNH και SNHU.

Εκλέχτηκε για 3 θητείες βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire από την όποια παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έκτοτε ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής από την Ελασσόνα, μάλιστα, το 2007 έλαβε και συγχαρητήρια επιστολή για την προεκλογική του καμπάνια και την νίκη του από την γερουσιαστή- τότε- Χίλαριν Κλίντον!

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύμα του Εθνικού Κήρυκα στις 3 Ιουνίου του 2017

ο Αμερικανός αδερφός του Γιώργου Κατσιαντώνη, Θωμάς, συνελήφθη τον Ιούνιο το 2017.

Κατηγορούνταν για για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία..

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου διεξήχθη επιτόπιος έλεγχος για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου.

Την ανακοίνωση των κατηγοριών έκαναν συγκεκριμένα ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ Gordon J. MacDonald και ο κομίσιονερ της Εφορείας John T. Beardmore.

Ο ομογενής βουλευτής Θωμάς Κατσιαντώνης είναι 44 ετών και έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του και συγκεκριμένα τα εστιατόρια «Grand Slam Pizza» και «Tommy K’s Restaurant and Bar».Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10,000 δολαρίων και εχει ορισθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Κατσιαντώνης μας έδωσε το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του στη Βοστώνη, του κ. Ρομπ Γκόλστιν. Ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

Ο κ. Κατσιαντώνης ως ιδιοκτήτης του «Grand Slam Pizza» κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 277.000 δολάρια από μηνιαίους φόρους σε πωλήσεις φαγητού, στο διάστημα από 1η Ιουνίου του 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Σε αυτο το διάστημα και για 2 χρόνια περίπου στην πιτσαρία εργαζόταν εκεί και ο αδερφός του Γιώργος ο παραιτηθείς βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Επίσης ως ιδιοκτήτης του «Tommy K’s Restaurant and Bar» το ποσό των 146.000 δολαρίων από την 1η Μαΐου του 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016. Ο αδεργός του τότε είχε φύγει από την Αμερική καθώς είχε εγκατασταθεί από το 2014 μόνιμα στην Έλλάδα.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Κατσιαντώνης έχει κάνει πλαστογραφημένες δηλώσεις για την ανανέωση της άδειας ποτού για το «Tommy K’s Restaurant and Bar».

Τονίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης έχει πληρώσει μέρος των οφειλομένων από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η πολιτεία επιμένει ότι οφείλει περί τα 325.000 δολάρια, καθώς και άλλες $103.067,96.

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φοροδιαφυγής, δύο για κλοπή, μία για πλαστογραφία ψευδών τεκμηρίων και μία κατηγορία για πλαστογραφία. Οι κατηγορίες για κλοπή επισύρουν ποινή φυλάκισης επτάμισι έως δέκα πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες από τρεισήμισι έως επτά χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ όπου δήμαρχος είναι ο ομογενής κ. Θεόδωρος Γατζάς, ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου προέτρεψε τον κ. Κατσιαντώνη να παραιτηθεί.

Ο κ. Γατζάς είπε πως «ο Θωμάς είναι καλός εταίρος στο Δημοτικό Συμβούλιο και βάζει πάντοτε τις ανάγκες της εργασίας του πριν από την πολιτική. Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες είναι σοβαρές και είναι για το καλύτερο συμφέρον όλων να παραιτηθεί από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επικεντρωθεί στο να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες».

Ο κ. Κατσιαντώνης συνέβαλλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου που γινόταν στο Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στο κοινοτικό κέντρου της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.

Είναι ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και της Μασαχουσέτης, και δίνει πάντοτε το παρών στις ομογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Είναι έγγαμος και έχει μικρά παιδιά.

Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές Αρχές είχαν διενεργήσει αιφνίδια επιτόπια έρευνα το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 στα εστιατόρια του κ. Κατσιαντώνη,.

Δείτε εδώ

Τονίζεται ότι το όλο θέμα του κ. Κατσιαντώνη έχει λάβει και πάλι πλατιά δημοσιότητα στο Νιου Χαμσάιρ από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω ακριβώς της δημόσιας ιδιότητάς του ως βουλευτής στο κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ και επίσης δημοτικός σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού γνωστή ως (Πα.Δ.Ε.Ε), ενώ είναι ο πρώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο οποίος εκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι παλινόστησαν. Ο τόπος καταγωγής τους είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top