Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο ΣτΕ και πάλι η επένδυση του Ελληνικού

Στο Συμβούλιο Επικρατείας και πάλι η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, καθώς παρά το γεγονός ότι προ διμήνου το ανώτατο δικαστήριο είχε κρίνει νόμιμο και συνταγματικό το προεδρικό διάταγμα για το σύνολο της επένδυσης, κάτοικοι της περιοχής και φορείς προσέφυγαν εκ νέου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μετά τη νέα προσφυγή την οποία κατέθεσαν 507 κάτοικοι των όμορων δήμων και τέσσερα νομικά πρόσωπα (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών, Ελληνικό Δίκτυο για τη Φυση) και άλλα, το ανώτατο δικαστήριο θα κληθεί εκ νέου να επιληφθεί, ενώ η εκκρεμότητα για την έναρξη της επένδυσης θα διατηρηθεί για κάποιο διάστημα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με αναλυτικό σκεπτικό στην απόφασή του που αριθμούσε 111 σελίδες, έκρινε τον περασμένο Φεβρουάριο το σύνολο της επένδυσης νόμιμο και συνταγματικό, δίδοντας το πράσινο φως για την έναρξη των έργων σε μια επένδυση που αποτελέσε ένα από τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση και αναμένεται να δώσει πνοή στην Αττική και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι κάτοικοι και οι φορείς που προσφεύγουν, διατείνονται ότι η επένδυση βλάπτει ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής τους και το περιβάλλον της περιοχής και επιπλέον πλήττει και τον χαρακτήρα της πρωτεύουσας.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 Όσο παρατείνεται η παραμονή της Χάιδως στο μοναστήρι,...