Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το μήνυμα Τσακαλώτου και το σενάριο για την Ελληνική Οικονομία

Αποστάσεις από το Μαξίμου για οριστική έξοδο από τα μνημόνια κρατά ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο στόχος που έχει τεθεί είναι «ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης» με βάση όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μαζί με τους θεσμούς και τα οποία «δεν έχουν τελειοποιηθεί για τεχνικούς λόγους είτε μέχρι τις 28 Αυγούστου, που τελειώνει το πρόγραμμα».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζει πως σε ότι αφορά την αναβολή πληρωμής στα τοκοχρεολύσια, στο πλαίσιο του χρέους υπάρχουν δύο άγκυρες. Η μία είναι ότι μετά το 2022 μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι κοντά στο 2% και η άλλη ότι έως το 2030 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 15% και μετά το 2030 το 20%.

Παράλληλα,τονίζει πως το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2015 ήταν προϊόν συμβιβασμού. «Αν ήταν να κάναμε μόνο όσα θέλαμε, δεν θα ήταν συμβιβασμός. Ήταν ένα μείγμα από μεταρρυθμίσεις για να δουλέψει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, να διευκολυνθεί η αδειοδότηση επιχειρήσεων, να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Αυτά τα θέλαμε κι εμείς. Μερικά πράγματα, φυσικά, δεν θα τα κάναμε από μόνοι μας, αλλά κι εκεί έχουμε αλλάξει όσο μπορούσαμε το μείγμα της πολιτικής».

paraskhnio.gr
Σχολιάστε …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ