Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκε… οβίδα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Μια… οβίδα εξουδετέρωσε προ ημερών στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού.

Ο λόγος για μια οβίδα του Γαλλικού Ναυτικού, που είχε εκτοξευθεί στη διάρκεια των «Νοεμβριανών» του 1916 από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στο Φαληρικό όρμο εναντίον του κτιριακού συγκροτήματος του σημερινού Προεδρικού Μεγάρου. Υπενθυμίζεται ότι τότε στην τοποθεσία του Προεδρικού Μεγάρου ήταν τα επίσημα ανάκτορα του βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ και η κατοικία του. Η οβίδα δεν εξερράγη ποτέ και έκτοτε παρέμεινε εκεί, στον κήπο των ανακτόρων.

Οι υπηρεσίες της Προεδρίας το πληροφορήθηκαν εντελώς συμπτωματικά, απευθύνθηκαν αμέσως στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο και απέστειλε τους ειδικούς του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λεωνίδα Μπλαβέρη, προ 15νθημέρου περίπου μετά τα μεσάνυχτα τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητά τουΤΕΝΞ εμφανίστηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και οι πυροτεχνουργοί έπιασαν αμέσως δουλειά. Εντόπισαν το βλήμα, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, και αφού διαπίστωσαν ότι είναι ανενεργό από την πολυκαιρία, το μετέφεραν στο στρατόπεδό τους όπου και το εξουδετέρωσαν αφαιρώντας τον πυροκροτητή και την πυρίτιδα.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες υποστηρίζουν ότι το ΤΕΝΞ επέστρεψε την ανενεργό οβίδα, ουσιαστικώς δηλ. μόνο το «κέλυφός» της στο Προεδρικό Μέγαρο, εν είδει «αναμνηστικού» που θα τοποθετηθεί κάπου για να θυμίζει το γεγονός.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...