Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλβανός διαρρήκτης έτρωγε και έπινε στα σπίτια που παραβίαζε

Ο 46χρονος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως δράστης τουλάχιστον 15 διαρρήξεων που διέπραξε από τον περασμένο Φεβρουάριο
Ένας μεσήλικας Αλβανός ήταν ο… μποέμ διαρρήκτης που προκαλούσε πονοκεφάλους εδώ και τρεις μήνες στους κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου, όπου έκανε διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα και εκκλησίες. Μάλιστα, δεν αρκούνταν σε όσα έκλεβε, αλλά φρόντιζε και να το… γλεντάει τρώγοντας και πίνοντας στην… υγεία των θυμάτων!

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και τα ίχνη που άφηνε πίσω του, αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς των τμημάτων Μετσόβου και Ζαγορίου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου. Έτσι, ο 46χρονος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως δράστης τουλάχιστον 15 διαρρήξεων που διέπραξε από τον περασμένο Φεβρουάριο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Από τις 4 ως τις 13 Φεβρουαρίου ο 46χρονος, που δεν έχει εντοπιστεί, διέρρηξε τέσσερα σπίτια στην κοινότητα Πέτρα όπου έκλεψε 50 ευρώ και… μαγείρψε για να φάει. Στις 12 Φεβρουαρίου “χτύπησε” το κοινοτικό γραφείο και το αγροτικό ιατρείο της ίδιας κοινότητας παραβιάζοντας τα παράθυρα αλλά δεν βρήκε κάτι να κλέψει και αποπειράθηκε να διαρρήξει και το κοινοτικό καφενείο.

Στις 13 Φεβρουαρίου έκλεψε ένα μοτοποδήλατο από την αυλή ενός σπιτιού στο χωριό Τρίστενο, στις 14 διέρρηξε ένα καφενείο στη Δόλιανη και έκλεψε 15 ευρώ και είδη ρουχισμού και διατροφής, την επομένη διέρρηξε δύο σπίτια στη Λεπτοκαρυά αλλά δεν διαπιστώθηκε να έκλεψε κάτι και στις 16 Φεβρουαρίου διέρρηξε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου και τρία σπίτια στο χωριό Μηλιωτάδες, όπου δεν βρήκε κάτι αξίας αλλά επίσης… μαγείρεψε και έφαγε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ