Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίχως τέλος η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο – Ποια τα σενάρια

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς την Τετάρτη τουρκικά F4 πραγματοποίησαν υπερπτήση σε Παναγιά και Οινούσσες μετά το επεισόδιο στη νήσο Ρω με τους προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον ελικοπτέρου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ανέφερε «Όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας, είναι ένα πιθανό σενάριο».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 σημείωσε «Βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, δεν έχει νόημα η ανησυχία, υπάρχει προφανώς όμως ένας προβληματισμός, σε σχέση με τη διαρκή προκλητικότητα που βλέπουμε να συγκροτεί τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας».

Παράλληλα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως αποφασίστηκε από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...