Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τον Δεκέμβριο το συνέδριο της ΝΔ (;)

Μπορεί το τελευταίο διάστηµα να ήταν περίπου δεδοµένο ότι η Πειραιώς θα προχωρήσει στη σύγκληση του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας ∆ηµοκρατίας, είτε εντός του καλοκαιριού είτε στις αρχές του φθινοπώρου, ωστόσο εδώ και µερικές ηµέρες έχει κερδίσει σηµαντικό έδαφος µια τρίτη… προοπτική.

Ο λόγος για τη χρονική µετάθεση της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας για τον ∆εκέµβριο, άποψη που εσχάτως εκφράζουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του «γαλάζιου» στρατηγείου σηµαντικοί παράγοντες του στενού συστήµατος Μητσοτάκη. Κεντρικό επιχείρηµά τους είναι πως τους επόµενους, ιδιαίτερα κρίσιµους για τη διαµόρφωση του πολιτικού κλίµατος στον δρόµο προς τις κάλπες, µήνες δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα µπορούσαν υπό συγκεκριµένες συνθήκες να διαταράξουν τις ισορροπίες εντός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Βλέπετε, είναι… παράδοση στους κόλπους του στελεχιακού δυναµικού της κεντροδεξιάς παράταξης να συνοδεύονται οι εργασίες των τακτικών συνεδρίων από έντονες διεργασίες και υπόγειες ζυµώσεις µε φόντο την εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής ή τις τοποθετήσεις παντός είδους και κάθε πολιτικής βαρύτητας «πικραµένων» ή… αντιφρονούντων, οι οποίες υπονοµεύουν την εικόνα ενότητας που επιθυµεί να προβάλλει η εκάστοτε ηγεσία.

«∆εν χρειάζεται στην παρούσα φάση να αναλωθούµε σε τέτοιες διαδικασίες. Πρέπει να υπάρξει χρόνος για να οργανωθεί ένα συνέδριο που θα παρατάξει το κόµµα για τη µάχη των επόµενων εκλογών», αναφέρουν κοµµατικές πηγές. Για την ιστορία, δε, και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί ότι ενισχυτικά στη συγκεκριµένη εκτίµηση λειτουργούν οι έριδες και οι ανταγωνισµοί που έχουν ήδη κάνει την εµφάνισή τους στο εσωτερικό των οργανώσεων της Ν∆ ανά την περιφέρεια, µε φόντο τις επικείµενες αρχαιρεσίες.

«Πάµε για τον ∆εκέµβριο, ακόµα και αν στο µεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Θα βρεθεί τρόπος να συσπειρωθούν τα µέλη και οι φίλοι του κόµµατος µέσω άλλων µαζικών εσωκοµµατικών εκδηλώσεων. ∆εν υπάρχει χειρότερο σενάριο σε αυτήν τη φάση από επανειληµµένες καταστάσεις εσωστρέφειας, και µάλιστα σε µικρό χρονικό διάστηµα», επισηµαίνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι υπέρµαχοι της πραγµατοποίησης των συνεδριακών διαδικασιών σε µεταγενέστερο χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι, σε αντίθεση µε ό,τι συνηθιζόταν σε άλλες περιόδους, η εγκύκλιος της Πειραιώς που εστάλη στις κοµµατικές οργανώσεις για τις εσωκοµµατικές κάλπες του Μαΐου αφορά αποκλειστικά την εκλογή συµβουλίων και προέδρων και όχι συνέδρων. Αν, τώρα, αυτό το δεδοµένο αλλάξει το αµέσως επόµενο διάστηµα, τότε να περιµένετε πιο άµεσες εξελίξεις…

Πηγή: Secret

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ