Στον κόσμο τους βρίσκονται ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος , που βρήκαν αφορμή τα ελληνοτουρκικά για να προβούν σε, αν μη τι άλλο, εντελώς άστοχες και άσχετες δηλώσεις.

Ο πρώτος υποστήριξε, μέσω ανακοίνωσης του ΚΙΔΗΣΟ, ότι η ελληνική κυβέρνηση βάζει την εξουσία πάνω από όλα, πάνω δηλαδή από τα συμφέροντα της χώρας και τους δύο στρατιωτικούς.

«Είναι προφανές», αναφέρει η ανακοίνωση, «ότι πάνω από τα συμφέροντα της χώρας, πάνω από τη μοίρα των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός βάζει την εξουσία και τη νομή της - προς ίδιον όφελος, αλλά και των συμφερόντων με τα οποία συναγελάζεται υπηρετώντας τα και αναμένοντας, με τη σειρά του, τη δική τους στήριξη».

Την ίδια ώρα «ξαναχτύπησε» και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, ενώ όλοι μιλούν για θερμό επεισόδιο, εκείνος ως «μάντης» ισχυρίστηκε ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Τουρκίας η δημιουργία επεισοδίου, αλλά να κρατά στα ύψη την ένταση για να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top