Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κλείδωσε» ο Ανδρέας Στοϊμενίδης για Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και έντονο παρασκήνιο, η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως κατέληξε στο πρόσωπο που θα αναλάβει το κρίσιμο πόστο της θέσης του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, που αναμένεται να λάβει και επίσημα το χρίσμα στην παρθενική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, το όνομα που φαίνεται να έχει «κλείδωσει», εκτός απροόπτου, για την κρίσιμη θέση του άτυπου Νο 2 του νέου κόμματος, είναι του Μηχανολόγου Μηχανικού από τη Θεσσαλονίκη, Ανδρέα Στοϊμενίδη. Πρόκειται για ένα στέλεχος, το οποίο από μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε κομματικά στις τάξεις της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ τα τελευταία χρόνια με τον κλάδο των Μηχανικών και συγκεκριμένα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως μέλος της αντιπροσωπείας του. Έχει αναπτύξει αμοιβαία εμπιστοσύνη με την Φώφη Γεννηματά και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες του κομματικού παρασκηνίου, στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στοιμενίδης βρέθηκε την Τρίτη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να έχει συναντήσεις και συζητήσεις με επιτελικά στελέχη της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εν όψει των επίσημων ανακοινώσεων.
Η πρόταση για το πρόσωπο του Γραμματέα αναμένεται να τεθεί από τη Φώφη Γεννηματά, ενώπιον των υπόλοιπων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Σταύρος Θεοδωράκη), που συνεδριάζει σήμερα εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής. Εκτός από τη θέση του Γραμματέα, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι προτάσεις και για τα υπόλοιπα πρόσωπα-κλειδιά που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τον νέο φορέα, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου, ο γραμματέας Οργανωτικού, ο επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Παύλου Χρηστίδη, ενώ το πόστο που κατέχει σήμερα, αναμένεται να αναλάβει, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Σπύρος Καρανικόλας.
Ποιος είναι ο Ανδρέας Στοϊμενίδης
Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης είναι απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ, με Μεταπτυχιακό στην Προστασία Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ.
Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ, ενώ εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, εκλέχθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους Εργασίας (EU- OSHA)
Εχει διατελέσει μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος.
Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, μέλος της Διοίκησης της Φοιτητικής Ένωσης ΑΠΘ, της Συγκλήτου και εκπρόσωπος του συνόλου των φοιτητών του Α.Π.Θ στην Επιτροπή Ασύλου.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 Ο Παύλος στριμώχνεται στο δείπνο τόσο από τον Βρεττό, όσο και από τον Νικόλα. Ο...