Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διεθνής Αμνηστεία: Η Τουρκία διαλύει την κοινωνία των πολιτών

«Αποπνικτικό κλίμα φόβου» στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, καταγγέλλει με έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία.

«Ένα παγερό κλίμα φόβου εξαπλώνεται στην τουρκική κοινωνία καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μειώσει τον χώρο που αναλογεί στις αντίθετες ή τις εναλλακτικές απόψεις», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

«Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν με σκόπιμο και μεθοδικό τρόπο να διαλύσουν την κοινωνία των πολιτών, να φυλακίσουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να κλείσουν τις οργανώσεις και να δημιουργήσουν ένα αποπνικτικό κλίμα φόβου», σύμφωνα με την Γκάουρι βαν Γκούλικ, διευθύντρια του προγράμματος για την Ευρώπη της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότερες από 1.300 ενώσεις και 180 μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης κλείσει στην Τουρκία.

Η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα στο δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

«Η υποστηριζόμενη και αυξανόμενη καταστολή εμποδίζει τη θεμελιώδη δουλειά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και βυθίζει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας σε μια διαρκή κατάσταση φόβου», καταγγέλλει εξάλλου η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 131 Οι ισορροπίες στο ζαχαροπλαστείο έχουν διαταραχτεί μετά...