Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Τον δείχνει ο ΟΛΘ

Στον ΟΛΠ είχαν αυταπάτες. Ήταν, λέει, και “αριστεροί” τότε… Τώρα όμως που είναι “φιλελέδες”; Ας ρίξουν μια ματιά στον ΟΛΘ. Θα καταλάβουν.

Και όταν μιλάμε για ΟΛΘ εννοούμε το μέγα λιμάνι της Θεσσαλονίκης που χωρίς αμφιβολία είναι ήδη αλλά έχει τη δυνατότητα να αναβαθμισθεί ως ο ισχυρότερος εμπορευματικός και συγκοινωνιακός κόμβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα Χριστούγεννα του 2017, λοιπόν, το 67% του ΟΛΘ έφυγε από το κράτος και πέρασε σε ιδιωτικά χέρια.

Το Πάσχα του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ πληροφορείται, επισήμως, ότι οι επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ (που υποχρεούνται -από τη συμφωνία- να κάνουν οι επενδυτές μέχρι το 2025) θα γίνουν 4-5 χρόνια νωρίτερα!!!

Ωστόσο την ίδια στιγμή η άθλια σπορά 2012 – 2014 του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή των συλλογικοτήτων… της Θεσσαλονίκης (πετάνε έτσι μια μπούρδα όπως οι αριστεροί ληστές Τραπεζών που δηλώνουν αντάρτες…) ετοιμάζεται να ξεμπροστιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα, λέει, της ΕΥΑΘ.

Και ας πίνουν κοπριές στην Θεσσαλονίκη από τον κρατικό αγωγό νερού που σκάφτηκε από τη χούντα το 1970 αλλά ξεχάσθηκε… από τη “δημοκρατία” της κρατικής ΕΥΑΘ.

Ας θερίσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έσπειρε το 2012-13 όταν αλυσοδενόντουσαν… στο λιμάνι του Πειραιά για να διώξουν… τους βάρβαρους Κινέζους της Cosco η οποία έριξε άλλα τόσα και περισσότερα εκατομμύρια ευρώ στον ΟΛΠ.

Αλλά όταν οι Κινέζοι έκαναν γιορτές στο ξεκίνημα των επενδύσεων οι σύντροφοι αντάρτες υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν επίτηδες!!!

Μόνο και μόνο για να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ… Δηλαδή και με τους Κινέζους… αλλά και με τους αφισοκολλητές και κλακαδόρους… που όταν δεν τρέχουν για εκλογές παριστάνουν τις συλλογικότητες.

Δεν πάει όμως έτσι σύντροφοι. Και φαίνεται πως ο Αλέξης Τρίπρας που ψάχνει να πάρει κεφάλι ως “φιλελές” κοίταζε να σώζει την κατάσταση στο Πεκίνο (κάθε τρεις και λίγο) συν γυναιξί και άνευ τέκνοις… για να μπορεί να ξημεροβραδιάζεται με τους “συντρόφους” της Cosco.

Πάνε και εκείνα τα Βελουχιώτικα.. του 2014 στον Πειραιά και το Ελληνικό με την αριστερή γροθιά… να κραυγάζει τα “…ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση δεν θα παραχωρήσει κρατικό αεροδρόμιο και λιμάνι…”. Ευτυχώς που τα κατάπιε (από το 2015) όταν ως πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έπεφταν οι υπογραφές για 14 κρατικά αεροδρόμια στους Γερμανούς της Fraport.

Να μια ακόμη γιγαντιαία προσφορά στην Θεσσαλονίκη με την παραχώρηση του ευρωπαϊκού, πλέον, αεροδρομίου της σε Γερμανούς ιδιώτες. Τα αποτελέσματα τα διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες. Τα έργα και η ανακαίνιση θα τριπλασιάσουν την κίνηση.

Οι Γερμανοί της Fraport ζητάνε και άλλα αεροδρόμια. Και θα τα πάρουν. Οι Κινέζοι της Cosco ζητάνε τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της Ελευσίνας μαζί με ό,τι ναυπηγείο λειτουργεί στην Αττική. Και θα τα πάρουν. Είτε θέλουν είτε δεν θέλουν οι κρατικοί τεμπελχανάδες… που κρύβονται πίσω από τις δήθεν συλλογικότητες…

Θα τα δώσει ο Τσίπρας. Όπως θα παραδώσει σε ιδιώτες και μετοχές του κράτους στο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Γιατί και τα ΕΛΠΕ θα αλλάξουν χέρια μιας και όλοι οι μέτοχοι τους συμφωνούν να πάνε καλύτερα από όσο καλά πηγαίνουν και σήμερα.

Τα είπαμε και χθες από τη στήλη. Το διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να “μπογιατίζεται” έξω από τα μνημόνια. Η αριστερή του μουτσούνα θα πέσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας φοράει ήδη τα μουσειακά κουστούμια της Θάτσερ (άλλο πρότυπο δεν έχει πρόχειρο) και έχει βάλει εμπρός το προσωπικό του παιχνίδι. Σανίδα πολιτικής σωτηρίας του η αποκρατικοποίηση.

Το παιχνίδι του “ξεπουλήματος” (παλιά αντάρτικα τραγούδια… ΣΥΡΙΖΑ) θα το πάρει επάνω του μετά τον Αύγουστο (έξω από το μνημόνιο) εφόσον (τελικά) επιβάλλει τις απόψεις του για εκλογές στο τέλος της θητείας του, το 2019.

Θα έχει έτσι, πάνω από ένα χρόνο, να κυκλοφορεί με “μάσκα φιλελεύθερου” σώζοντας όμως (με την πώληση) 29 ΔΕΚΟ μαζί με τις κρατικές υποδομές. Αυτός είναι και ο σωστός δρόμος. Ο άλλος, ο αδιέξοδος, τον βγάζει στη σημερινή κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ με τα μαζώματα καφενόβιων βουλευτών του βουνού… που ενώ πληρώνονται 7.000 τον μήνα από κατασχέσεις οικονομιών του λαού έχουν το αχαλίνωτο και αναίσχυντο θράσος να μιλάνε όχι για κατασχέσεις αλλά για… αφαίρεση χρημάτων!!!

Του Γιώργου Κράλογλου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ