Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στη ΝΔ πυροβολούν…τον αγγελιοφόρο

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να μη διαβεί τον Ρουβίκωνα. Αλλά έκανε το ιστορικό λάθος της και βαδίζει ολοταχώς στην καταστροφή.

Διότι, όταν παραβαίνεις ακόμη και το αρχαίο ήθος πυροβολώντας τον αγγελιοφόρο, τότε έχεις καταληφθεί από την ύβριν και, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο αποτέλεσμα που θεωρείς ότι επιτυγχάνεις, δεν θα αποφύγεις τον κολασμό και την τιμωρία. Καθότι ο αγγελιοφόρος το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει το μήνυμα, εξ ου και ο σεβασμός που του είχαν.

Και επειδή έχουν αποφασίσει στην Πειραιώς να έχουν καθοδηγητή και δάσκαλό τους τον Αδωνι Γεωργιάδη, ας τον καλέσουν να τους διδάξει το μήνυμα που στέλνουν αιώνες τώρα οι ελληνικές τραγωδίες.

Και αυτό είναι ένα: Οταν φτάνεις στην ύβριν, ακολουθεί, ό,τι και να κάνεις, η νέμεσις.

Και, εάν νομίζουν στη Ν.Δ. ότι η νέμεσις θα είναι να μην εκλεγούν, τους λέμε ότι η πραγματική νέμεσις για αυτούς θα είναι όταν κληθούν, με τέτοιους ανθρώπους και με τέτοιες νοοτροπίες, να κυβερνήσουν.

Τότε θα φανεί πραγματικά τι πρεσβεύει καθένας, καθώς αρχή άνδρα δείκνυσι.

Συμπεριφορές που αποτελούν εκτροπή από τη δημοκρατική κουλτούρα, τη διάκριση των εξουσιών, και τείνουν προς τον ολοκληρωτισμό, έστω κι αν αποκτούν προσωρινά την εξουσία, σε όλες τις περιπτώσεις έχουν τέλος προδιαγεγραμμένο με μαθηματική ακρίβεια.

Το ουσιαστικό πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι να πάρει την κυβέρνηση – αυτό το κατάφεραν και άλλοι, από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι με ποιους και πώς θα κυβερνήσει.

Δηλαδή, ποια θα είναι το πρόσημο που θα τη χαρακτηρίζει και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην Ιστορία, η οποία είναι ο κριτής πάντων.

Δεν μπορεί να δηλώνεις φιλελεύθερος και να μην μπορείς να αποδεχθείς τη διάκριση των εξουσιών, δηλαδή ότι άλλος είναι ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και άλλος αυτός των κομμάτων.

Δεν μπορεί να είσαι φιλελεύθερος και να τιμωρείς τη διαφορετικότητα, τόσο σε απόψεις όσο και σε επιλογές.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι είσαι φιλελεύθερος και να επιχειρείς να ποδηγετήσεις την κοινωνία σαν πατερούλης και κοτζάμπασης.

Δεν μπορεί να είσαι δημοκρατικός ηγέτης και να συγκυβερνάς το κόμμα με τα σταγονίδια τού χθες και με παρακρατικές συμπεριφορές και νοοτροπίες οι οποίες παραπέμπουν σε καθεστώτα Κολομβίας και ανατολικού μπλοκ.

Φοβούμαι ότι ο δρόμος που διάλεξε η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θα θυμίζει αυτό που είπε κάποτε ο Μακάριος: «Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω… νομαρχία». Τα αποτελέσματα αυτής της φράσης ελπίζω να τα γνωρίζουν εκεί στην Πειραιώς…

Διότι παρέλαβαν ένα κεντροδεξιό, πατριωτικό, δημοκρατικό κόμμα, και θα το κάνουν… απόκομμα εάν συνεχίσουν τον κατήφορο.

Φοβούμαι ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ., από τη μια για να σώσουν το ΠΑΣΟΚ και τις αμαρτίες του και από την άλλη για να σβήσουν τα ίχνη των εγκλημάτων τους. Και είναι κρίμα, διότι ο κεντροδεξιός πολίτης, που παρέμεινε στο κόμμα αυτό στα δύσκολα, παραδόθηκε σε αυτούς οι οποίοι μπήκαν σαν Δούρειοι Ιπποι στη Ν.Δ. και την παράταξη.

Οχι για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και την πατρίδα, αλλά τα συμφέροντά τους – τα δικά τους και αυτών που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα…

dimokratianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 50-51

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 50-51 Επεισόδιο 50 Ο Φίλιππος βρίσκει πανικόβλητο τον Άλκη, κάθως φαίνεται να έχει...