Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αδωνις ξεπουλάει ακόμα

Το φάντασμα ενός τηλεπωλητή στοιχειώνει τα ελληνικά κανάλια και μοσχοπουλάει τάμπλετ γιομάτα με αρχαίους και πλαταγίζει τη γλώσσα του

Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

16 Νοεμβρίου 2017. Ο κόσμος του θεάματος δαγκώνει τα χείλη του μέχρι να ματώσουν κι ύστερα να τσούξουν από την επαφή με το πένθιμο τριάστερο κονιακάκι που έπρεπε να πιει για να χωνέψει αυτό το οποίο είχε μόλις αναρτήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter: «Μετά από ώριμη σκέψη έλαβα την απόφαση να σταματήσω τις τηλεπωλήσεις. Να δω τι άλλο θα βρουν να μου λένε τώρα». Ο λόγος του Αδωνη, όπως έχει επισημανθεί ξανά από τη στήλη, είναι συμβόλαιο.

Επειτα από τέτοια δέσμευση (την οποία έκανε για να προστατεύσει τη Ν.Δ. -τυγχάνει αντιπρόεδρος εκεί, ξέρετε- από το κογιονάρισμα των αντιπάλων), όλοι ανέμεναν να μην επανακάμψει στον τηλεπάγκο του για να ντελαλήσει καλούδια, που πάντα ελάχιστα μένουν και… προλάβετε επειδή τα λιγουρεύεστε.

Ολοι είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι ο πάγκος θα μείνει γεμάτος, δίχως ξεπουλητή από πίσω του να ξελαρυγγιάζεται και να στριμώχνονται τα σμάρια από τα υπνωτισμένα ψαροπούλια-καταναλωτές. Νυχτερίδες κι αράχνες, γλυκιά μου, εκεί όπου κάποτε προσγειώνονταν οι σίελοι, όταν εκτοξεύονταν από τους συχνούς πλαταγισμούς της γλώττας* (τα γνωστά και ως «σλουρπ»), στους οποίους επιδίδεται συχνά ο Αδωνις.

Και το βράδυ της Τρίτης, αίφνης, σαν αστραπή σε ξάστερο ουρανό στο μεσοκαλόκαιρο, σαν χτύπος ουράς ρέγγας που βρέθηκε εν τω μέσω της ερήμου να σπαρταρά, κάνεις ζάπινγκ στο Κανάλι 9 και πετυχαίνεις τον Αδωνι!

Διονυσιασμένος, σαν ιέρεια της σουμέρειας θεότητας Κουμπάμπα (κάποτε ήταν βασίλισσα, έπειτα θεοποιήθηκε), με τάμπλετ ανά χείρας, ο Αδωνις, που έχει εγκαταλείψει -κατά δήλωσίν του- το τηλεμάρκετινγκ, εκτοξεύει επωδούς τηλεπώλησης διανθισμένες με άφθονα «σλουρπ» και «γλουπς», και μιλά σχεδόν ακατάληπτα για τις μαγικές ιδιότητες ενός τάμπλετ που είναι τίγκα στα αρχαία κείμενα, κινεζικής κατασκευής, το οποίο εισάγει ο επιχειρηματίας Ζερβουδάκης, που κάθεται δίπλα του στον πάγκο.

Τι να πεις έπειτα από την ευχάριστη έκπληξη; Μόνο ένα «γλουπς» κι ένα «σλουρπ» σού περισσεύουν – και μια απορία: Είναι δυνατόν ο Άδωνις να κάνει ακόμα τηλεμάρκετινγκ;

Περισσότερος, γενναιότερος, καλύτερος Αδωνις αύριο! Σλουρπς, σπλατς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ