Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές που φέρνει στο αυτοδιοικητικό τοπίο το νέο νομοσχέδιο με την απλή αναλογική, ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες του iefimerida, έγινε εκτενής συζήτηση και παραμένει ανοικτή η τελική απόφαση ως προς το πότε θα στηθούν τελικώς κάλπες για τις αυτοδιοικητικές. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το προσεχές δεκαήμερο (και προτού κατατεθεί το νομοσχέδιο), ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ήταν αυτός που παρουσίασε και τους βασικούς άξονες.

Επιπλέον, συζήτηση έγινε και για τις εθνικές εκλογές και σε ό,τι αφορά στο χρόνο άπαντες συμφώνησαν ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία.

Ο Χαρίτσης έδωσε…εξηγήσεις για το αναπτυξιακό σχέδιο

Όσο για το περίφημο αναπτυξιακό σχέδιο, τα…κάστανα απ’ τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει -απόντος του Ευκλείδη Τσακαλώτου που βρίσκεται στις ΗΠΑ- ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης δέχτηκε ερωτήσεις από τα κομματικά στελέχη, και σύμφωνα με πληροφορίες στάθηκε στο ότι δίνεται έμφαση στην ισορροπία της οικονομικής και κοινωνικής διάστασης και στον περιορισμΌ των ανισοτήτων.

«Γκρινιάζουν» οι «53»

Στελέχη των «53», πάντως, μιλούν στο iefimerida για «σχετική ιδιοκτησία» του εν λόγω σχεδίου.! Νέα συζήτηση ,άλλωστε, θα γίνει μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 27 Απριλίου οπότε και η ελληνική πλευρά θα έχει πλήρη εικόνα ως προς το εύρος των αντιδράσεων που εγείρουν οι δανειστές. Τέλος, η Κεντρικής Επιτροπή που προγραμματίζεται για τις 20 Μαίου θα έχει ως αντικείμενο το μεταμνημονιακό πλαίσιο

Πηγή:iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ