Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις για το διπλό φονικό, συνελήφθησαν ο αδερφός και η σύντροφος του 33χρονου!

Με δυο νέες συλλήψεις προχωρά η έρευνα για το φονικό και πρόκειται για έναν 23χρονο και μια 21χρονη – Mετά από 5 ώρες oλοκληρώθηκε η κατάθεση του 33χρονου στο ΤΑΕ Λευκωσίας, για το διπλό φονικό του Στροβόλου.

Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στον Στρόβολο. Η Αστυνομία μετά από υπόδειξη του 33χρονου εντόπισε τα ρούχα του δράστη και το φονικό όπλο – μαχαίρι σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά, τα οποία παραλήφθηκαν και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Σημαντική εξίσου εξέλιξη είναι και το γεγονός πως ο 33χρονος φέρεται να κατονόμασε κι άλλους ως συνεργούς του.

Κατέθεσε και ο 33χρονος ύποπτος


Ο 33χρονος γύρω στις 15:00 της Παρασκευής κλητεύθηκε για κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, για το διπλό φονικό του Στροβόλου, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε ώρες και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο (28/4).

Η κατάθεση του 33χρονου έγινε μετά τη συμπλήρωση της κατάθεσης του 15χρονου γιου των θυμάτων και σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ο ύποπτος φέρεται να κατονόμασε και δεύτερο άτομο ως τον συνεργό του, αλλά και τρίτο πρόσωπο για εμπλοκή στην υποθεση δολοφονίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε δυο νέες συλλήψεις και συγκεκριμένα πρόκειται για τον 23χρονο αδερφό και την 21χρονη συμβία του 33χρονου. Οι έρευνες σημειώνει η Αστυνομία γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται.

Να θυμίσουμε ότι χθες, στο δικαστήριο ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι σχεδιάζονταν η διάρρηξη εδώ και πέντε χρόνια και ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρό τους.

Οι διωκτικές Αρχές οδηγήθηκαν στον ύποπτο μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού σε δύο τεκμήρια, τα οποία εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου. Μεταξύ των τεκμηρίων και ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι είναι δικά του.

Νωρίτερα…

Τι λέει ο δικηγόρος του 15χρονου


Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάννου, προβαίνοντας σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο νωρίς σήμερα (27/4), ανέφερε πως η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με βάση μία πληροφορία, προσθέτοντας πως αν αυτή δεν υπήρχε ο 15χρονος θα είχε παραμείνει στοχοποιημένος από ΜΜΕ και διάφορες άλλες «πηγές», «κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους να νιώθει την απόρριψη, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο».

Ο κ. Παπαϊωάννου προσέθεσε πως ευτυχώς για το παιδί εξελίχθηκαν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ενώ αργότερα προβαίνοντας σε δηλώσεις και προς το SigmaLive, επανέλαβε ότι με όσα η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος στον φόνο. «Σ’ αυτό το στάδιο δεν έχω πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό, για να μπορώ να μιλώ με απόλυτη βεβαιότητα για το τι έχει γίνει.

«Η πληροφόρηση την οποία έχω, είναι ότι ουδέποτε επεστάθη η προσοχή στον ανήλικο, ώστε να θεωρηθεί ως ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματά του. Παρά το γεγονός αυτό, αν κάποιοι ισχυρισμοί της Αστυνομίας έχριζαν τον ανήλικο ως εν δυνάμει ύποπτο, γι’ αυτό το θέμα έχω απόψεις, αλλά δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Επίκειται κάποια διαδικασία, αλλά είναι ως μάρτυρας».

Η αλλαγή στον ρού της υπόθεσης, που κατεδείκνυε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την διαλεύκανσή της, ήρθε όταν εξασφαλίσθηκε μαρτυρία πως ο 33χρονος είχε θεαθεί στην σκηνή κατά την ώρα τέλεσης του διπλού φονικού. Παράλληλα, πολλοί έμειναν εμβρόντητοι, όταν αναφέρθηκε ο εντοπισμός ενός ζεύγους παπουτσιών στην αυλή της οικίας, το φέρεται να ανήκει στον 33χρονο, με τον ίδιο να λέει πως κάποιοι τα έβαλαν εκεί για να τον ενοχοποιήσουν.

Πηγή: newsit.com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ