Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Χωρίς απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να «προκαλέσει χάος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ
Δεν θα γίνουν με απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αυτό ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωση του στην aftodioikisi.gr.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι «κεντρικός πυλώνας» για τη διακυβέρνηση της χώρας και εξαπολύοντας «πυρά» προς την κυβέρνηση, σημειώνει ότι «αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα» προσπαθεί να «προκαλέσει χάος».

Ακολουθεί ολόκληρη, η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην aftodioikisi.gr:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη πλέον οι δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν, και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα. Είναι προτεραιότητα μου να ενισχύσω τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της.

Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές , ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες.»

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ