Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σφοδρή ανεμοθύελλα έπληξε τα Τρίκαλα- Ξεριζώθηκαν δέντρα ξηλώθηκαν σκεπές (video-photos)

Ισχυροί νότιοι άνεμοι σάρωσαν τα Τρίκαλα από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Πολλά δέντρα έσπασαν και άλλα ξεριζώθηκαν. Το ευτύχημα είναι πως όλα τα φυλλοβόλα δέντρα δεν έχουν αναπτύξει ακόμη το φύλλωμα τους και έτσι οι απώλειες περιορίσθηκαν, αφού δεν υπήρχε μεγάλη αντίσταση.

Ένα πεύκο έπεσε πάνω σε σπίτι στη Διάβα Καλαμπάκας και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ πολλά κεραμίδια από τις στέγες ξηλώθηκαν. Σε Τρικαλινή επιχείρηση ξηλώθηκε όλη η στέγη, αναποδογύρισε και έπεσε πάνω στην μεγάλη πινακίδα και στην τζαμαρία, σπάζοντάς τα. Από το πρωί γίνονται εργασίες αποκατάστασης, καθώς το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό του κτηρίου.

Πολλές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και της Καλαμπάκας, για πτώσεις δέντρων κυρίως στους δρόμους. Στη συνοικία της Μπάρας μία στέγη ξηλώθηκε και στην προσπάθεια απομάκρυνσής της, ένας Πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων για πρώτες βοήθειες.

Υπήρξε διακοπή ρεύματος στις πληγείσες περιοχές και τα συνεργεία της ΔΕΗ, κυρίως της Καλαμπάκας, δούλευαν ασταμάτητα με τη σφοδρή ανεμοθύελλα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Η θερμοκρασία είναι στους 21 βαθμούς και ρίχνει λασποβροχή με σκόνη μεταφερομένη από τη Σαχάρα.

Πηγή: trikalaola.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ