Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρωτοφανές περιστατικό στημένου και ψευδούς ρεπορτάζ από το STAR – Τι απαντά το κανάλι

Μπορεί να είναι πρωτοφανές, αλλά συνέβη. Το Star μετέδωσε ρεπορτάζ με συνέντευξη τής συζύγου «ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας», η οποία απεδείχθη πως δήλωσε ψεύτικα στοιχεία για την ταυτότητά της και ισχυρίστηκε ψευδώς πως είναι και μητέρα ενός παιδιού.

Στο ρεπορτάζ, όπως έγραψε το ellinikahoaxes.gr, η γυναίκα εμφανίστηκε με το όνομα Κατερίνα Παπαϊσιδώρου και ανέφερε ότι έχει «ένα μικρό παιδάκι που τη ρωτάει πού είναι ο μπαμπάς;», όταν ο ιπτάμενος σύζυγός της απουσιάζει.

Ωστόσο, η γυναίκα δεν ονομάζεται Κατερίνα Παπαϊσιδώρου, αλλά Νάνσυ Παναγιώτου, και δεν έχει παιδί. Την υπόθεση ανέδειξαν πολλά σάιτ, κάνοντας λόγο για ρεπορτάζ «μαϊμού».

Το Star, στο κεντρικό του δελτίο, έδωσε τη δική του εκδοχή για το ρεπορτάζ τού Λάμπρου Δεμερτζή με τίτλο: «Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας».

«Δημιουργήθηκε ένας σάλος ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήταν ψευδές», ανέφερε το κανάλι. «Το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος του σταθμού θέλησε να τοποθετηθεί περί του θέματος και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής δήλωσε: «Ζητήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να μας υποδείξει μια γυναίκα στρατιωτικού. Μας συστήθηκε στο ρεπορτάζ ως Κατερίνα Παπαισιδώρου, ότι είναι παντρεμένη, ότι έχει ένα παιδάκι τριών χρονών, κάναμε κανονικά τη συνέντευξη και προβλήθηκε. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λέγεται έτσι, αλλά Νάνσυ Παναγιώτου. Είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αλλά δεν έχει παιδί. Εννοείται ότι είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, που ήταν παρών στη συνέντευξη».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών απέστειλε ανακοίνωση στήριξης στον Λάμπρο Δεμερτζή και το Star, στην οποία γράφει:

«Κατόπιν επικοινωνίας του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή από το STAR Channel με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, μας ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με τη σύζυγο κάποιου στρατιωτικού, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τις ηρωίδες συζύγους των στρατιωτικών μας και πώς βιώνουν την αγωνία για τους συζύγους τους. Πράγματι, του υποδείξαμε μέλος Ένωσης μας, η σύζυγος του οποίου, παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Δεμερτζή. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι, η γυναίκα αυτή με δική της πρωτοβουλία και προφανώς για να προστατέψει τον σύζυγό της, δεν έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στο δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει σχετικά ή να ζητήσεις να εμφανιστεί με ψευδώνυμο. Η καλοπροαίρετη αυτή, πλην ατυχής ενέργειά της, ήδη της έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητά της, μετά την έκταση που έχει λάβει το ζήτημα. Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι, τόσο εμείς όσο και ο Δεμερτζής ουδεμία γνώση είχαμε για το θέμα αυτό και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι, εξ’ όσων γνωρίζουμε τον κ. Δεμερτζή, είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος δημοσιογράφος και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό».

Η εφημερίδα «Αυγή» γράφει ότι επικοινώνησε με τον υπεύθυνο ειδήσεων του STAR, ο οποίος είπε: «Μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο για το επίμαχο ρεπορτάζ, δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια, ενημερωθήκαμε ότι απευθύνθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, από την οποία ζήτησε επαφή προκειμένου να κάνει θέμα για τις συζύγους των στρατιωτικών. Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ηλία Κολύρης τον παρέπεμψε στον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Γεωρ. Ζγαρδανά, ο οποίος παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στη σύζυγό του. Η σύζυγος ιπταμένου όπως εμφανίστηκε, είναι πράγματι σύζυγος στρατιωτικού, όμως θεώρησε ότι δεν πρέπει να εκθέσει όλα τα οικογενειακά της στοιχεία».

Στη συνέχεια, η Αυγή γράφει ότι επικοινώνησε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, «η οποία -όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα της (poes.gr)- δεν διαθέτει κανέναν γραμματέα ούτε άλλο μέλος στο Δ.Σ. με τα ονόματα Κολύρης ή Ζγαρδανάς. Ο ρεπόρτερ του STAR προκειμένου να κατασκευάσει το «ρεπορτάζ πανικού» επικοινώνησε με άλλη, μεταγενέστερη Ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ), εναντίον της οποίας εκκρεμεί προσφυγή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με το αίτημα της ανακοπής στο Εφετείο.

Ανεξάρτητα από τις αμφιλεγόμενες «πηγές» του δημοσιογράφου, οποίος πάντως καλύπτει συχνά θέματα Εθνικής Άμυνας, τα ερωτήματα παραμένουν: γνώριζε ο δημοσιογράφος ότι η κυρία που εμφανίζεται ως σύζυγος ιπταμένου δεν είναι σύζυγος ιπταμένου; Γνώριζε ότι δεν έχει τρίχρονο παιδί; Εάν μάλιστα πιστέψουμε τα ellinikahoaxes.gr, γνώριζε ότι η κυρία δεν είναι κάν παντρεμένη»;

Τι αναφέρει η ΠΟΕΣ 
Η ΠΟΕΣ με επιστολή της προς τη Διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού Star ζητά να γίνει σαφές ότι η ΠΟΕΣ ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την ομάδα στρατιωτιωκών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει άλλο “συνδικαλιστικό όργανο” και εμπλέκονται στην υπόθεση του ρεπορτάζ με τη δήθεν σύζυγο ιπτάμενου αξιωματικού της ΠΑ.

Η επιστολή:

Αξιότιμη/ε κα/κε Δντά.

Την Πέμπτη 22.3.2018, κατά τη διάρκεια μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού σας, παρουσιάστηκε από το δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Δεμερτζή, ρεπορτάζ με τίτλο:«Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας», στο οποίο εμφανίστηκε φερόμενη σύζυγος μάχιμου ιπταμένου της Πολεμικής Αεροπορίας, ρεπορτάζ το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν ψευδές, γεγονός που προκάλεσε την πρόθεση του σταθμού σας να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Όπως πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα 26.3.2018, επίσης κατά τη διάρκεια μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με παρουσιάστρια την κα Μάρα Ζαχαρέα, πηγή αναζήτησης και υπόδειξης του ανωτέρω προσώπου, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο σας, που φέρεται ότι παραπληροφόρησε τελικώς το σταθμό σας, ήταν οι κ.κ. Κολλύρης και Ζαργανάς, Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων αντίστοιχα, από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», της οποίας μάλιστα αναγνώσατε και ανακοίνωση που σας απέστειλε και υπέγραφε ο δικηγόρος της.

Η δυσάρεστη αυτή κατάληξη, αντί να αναδείξει την καλοπροαίρετη πρόθεση του σταθμού σας να προβληθεί το λειτούργημα που επιτελούν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, έφτασε να προκαλέσει σύγχυση στους χιλιάδες τηλεθεατές σας και ιδίως στους στρατιωτικούς – συναδέλφους μας, οι οποίοι ενόχλησαν την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Σ.), τη συνέπεια της οποίας γνωρίζουν από το έτος ίδρυσης της (2013).

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας, ουδέποτε εξέδωσε ή εξουσιοδότησε το νομικό της σύμβουλο να σας αποστείλει ανακοίνωση για ανάγνωσή της στο σταθμό σας και ουδέποτε μέλος της, υπέδειξε οποιοδήποτε πρόσωπο προκειμένου να προσποιηθεί τη σύζυγο χειριστή της ΠΑ σε συνέντευξη προς συνεργάτη σας, γεγονός το οποίο όπως και ο σταθμός σας, καταδικάζουμε απερίφραστα.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και παρακαλούμε όπως αναγνώσετε το παρόν έγγραφό μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας και στο χρόνο που αναγνώσατε την προμνησθείσα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η ανακοίνωση την οποία αναγνώσατε, δεν προέρχεται από την Ομοσπονδία μας, αλλά από μια άλλη, καθ΄ ομοίωση Ομοσπονδία, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ανακοπή, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε ενώπιον του Εφετείου Αθηνών για την 26.4.2018.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και τη σχετική ενημέρωσή μας επί των ανωτέρω, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr. aixmi.gr militaire.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ