Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση ProRata: 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Ανοίγει ξανά η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά είναi πάλι στις δέκα μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που διαβάζουμε στο thetoc.gr. Συγχρόνως, οι Έλληνες ζητούν κάθαρση.

Η δημοσκόπηση που έγινε για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ένα 24%, όταν η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 34%. Ο αντίστοιχος σφυγμός της Prorata του Ιανουαρίου έδειχνε οκτώ μονάδες διαφορά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 13%. Μάλιστα, το ΚΚΕ “τσιμπάει” μία μονάδα. Η Χρυσή Αυγή φτάνει στο 10%, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 8%, ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης – Μπαλτάκος) είναι το 6% και στο τέλος είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση με 5%.

Το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να έχει χαμηλή συσπείρωση αφού μόνο ένα 55% των ψηφοφόρων του το 2015 θα τον ξαναψηφίσει.
Ανάγκη η κάθαρση

Οι πολίτες, σύμφωνα με τον Σφυγμό για τον Μάρτιο, ζητούν κάθαρση στο πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαφάνεια και το 60% ζητεί τη διελεύκανση του σκανδάλου Novartis. To 48% των της ΝΔ το αξιολογούν ως σημαντικό.

Ως προς τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, to 36% πιστεύει ότι υπηρετεί τον στόχο της κάθαρσης, ενώ το 35% ότι πλήττει τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 122 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 122 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Παύλο. Βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στον Ρέπανο και τον...