Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιείται αυτή την ώρα και μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν φτιάξει ένα... ταψί με γεμιστά.

Οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) μαζί με τα μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη του θεραπευτηρίου για την ανάδειξη των τρομακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, στο πλαίσιο στάσης Εργασίας που πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα έχουν αναρτήσει πανό που παρουσιάζει την Θεανώ Φωτίου να κρατά ένα ταψί γεμιστά και γράφει «Με ντομάτες γεμιστές δεν φτιάχνει η Πρόνοια. Χρειάζεται άμεσα προσωπικό και κονδύλια».

Τα προβλήματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές, με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς.

Σε αυτές τις δομές όπως στο πρώην Λοιμωδών, που έχει μετατραπεί σε Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής όπου μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι εκ των «30», αφενός φιλοξενούνται άποροι και ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και αφετέρου, δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, με τραγική συνέπεια να εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών, όπως δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων και χαρακτηρίζει ως «κόλαση» τις συνθήκες περίθαλψης και εργασίας στις 38 Προνοιακές Μονάδες Περίθαλψης της χώρας και όχι μόνο στο Σκαραμαγκά έως την μεταφορά ή στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με δηλώσεις του τόνισε ότι το προσωπικό πριν τη κρίση ήταν 5.500 άτομα , 4.000 παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και σήμερα είναι περίπου 2.600 άτομα».

«Δεν υπάρχει γιατρός την νύχτα και τα Σαββατοκύριακα» καταγγέλει μεταξύ άλλων ο πρόδρος κ. Γιαννάκος Δείτε εικόνες από το σημείο:

parapolitika.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top