Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οργισμένη αντίδραση Σαμαρά για τα νέα στοιχεία της Novartis: «Θα σας πάω έως το τέλος»

Την οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν τα νέα συμπληρωματικά στοιχεία που έφτασαν στη Βουλή για την υπόθεση Novartis και έφερε στο «φως» το newpost.gr.

Πρόκειται για έγγραφα που έδωσε σε νεότερη κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση». Τα νέα στοιχεία, περιλαμβάνουν δύο επιστολές της ελβετικής εταιρίας προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και ένα έγγραφο από το γραφείο του πρωθυπουργού στο οποίο φέρεται να έχει γράψει το τηλέφωνο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

«H γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται. Αφού δεν βρήκαν τίποτε άλλο, επικαλούνται “νέα στοιχεία” τα οποία, όμως, διαψεύδουν τα προηγούμενα: Πρώτον, παρουσιάζουν δύο επιστολές της Novartis, όπου παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να τους δεχθεί στο Νταβός, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν! Αλλά, ο τέως πρωθυπουργός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός! Και μάλιστα τον προσκαλούν για δεύτερη φορά το 2014, όταν κατά την ψευδομάρτυρα Κελέση τον έχουν ήδη δήθεν “εξαγοράσει” από το 2013! Αυτοδιαψεύδονται…», αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και αναφέρουν:

«Δεύτερον, παρουσιάζουν ως στοιχείο… “ενοχής”, σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα. Που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες. Προφανώς πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους…».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Όσα λένε τώρα οι ψευδομάρτυρες ακυρώνουν όσα έχουν οι ίδιοι πει προηγουμένως! Άθελά τους, αποκαλύπτουν μόνοι τους τη σκευωρία τους. Διευκολύνουν τον κ. Σαμαρά να τους πάει ως το τέλος. Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο δικαστήριο που τελικά θα τους δικάσει».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ