Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΛΑΜΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία, οι γηπεδούχοι ωστόσο μετά την ισοφάρισή τους διεκδίκησαν περισσότερο την νίκη, με το τελικό 1-1 να τους αφήνει με… παράπονο.

Με τον βαθμό αυτό η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ανέβηκε στους 24 και παραμένει σε απόσταση από την «ουρά», την ώρα που ο Λεβαδειακός μοιάζει να εξασφαλίζει την παραμονή, δίχως πάντως να διεκδικεί κάτι παραπάνω.

Κινητική η Λαμία, χωρίς την κλασική ευκαιρία

Σε ένα ηλιόλουστο και με καλές καιρικές συνθήκες απόγευμα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, το… μίνι ντέρμπι της Στερεάς Ελλάδας μιας και οι δύο πόλεις απέχουν λιγότερα από 100 χιλιόμετρα, στο γήπεδο παρεβρέθηκαν αρκετοί φίλοι των γηπεδούχων, ενώ το παρών έδωσαν και περίπου 30 οπαδοί των Βοιωτών.

Η Λαμία ήταν περισσότερο δραστήρια στα πρώτα λεπτα της αναμέτρησης έχοντας τις δύο πρώτες τελικές αρχικά με τον Μπούντνικ στο 6′ να σουτάρει και τον Σωτηρίου να απομακρύνει σε υπερένταση ενώ στο 9′ η όμορφη ατομική προσπάθεια του Βάντερσον κατέληξε άουτ. O Βραζιλιάνος απείλησε εκ νέου δίχως αποτέλεσμα στο 15′, με τον Λεβαδειακό στο ξεκίνημα να μένει σε περισσότερο παθητικό ρόλο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Ανιγκό πραγματοποίησε την πρώτη αξιόλογη στιγμή της στο 24′ με το αρκετά άστοχο ξαφνικό σουτ του Σουμπίνιο, με τον πολύπειρο μέσο από την «χώρα του καφέ» να έχει εκτέλεση φάουλ χωρίς ανησυχία στο 28ο λεπτό.

Αιφνιδίασε με τον «συνήθη ύποπτο» ο Λεβαδειακός, άμεση απάντηση η Λαμία

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να εστιάζουν στις αντεπιθέσεις και αφότου στο 32′ ο Παπαδόπουλος ήταν σταθερός στην προσπάθεια του Μαρκόφσκι, ο «συνήθης ύποπτος» Πέτρος Γιακουμάκης σημείωσε το 0-1. Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιουσούφ, ο Κρητικός φορ βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε άψογα και πέτυχε το 7ο φετινό τέρμα του.

Παρά την απρόσμενη εξέλιξη η Λαμία δεν πανικοβλήθηκε, ζήτησε πέναλτι που ορθώς δεν υποδείχτηκε με τον Βάντερσον και τελικά στο 39′ βρήκε την ισοφάριση. Μία κούρσα του Τσούκαλα κατέληξε σε σουτ, ο Σωτηρίου έκανε κακό υπολογισμό και το 1-1 ήταν γεγονός, σκορ που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου, καθώς ο Παπαδόπουλος πρόλαβε στις καθυστερήσεις να μαζέψει την μπάλα προ του Μαρκόφσκι.

Πίεση των γηπεδούχων, παθητικός ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την Λαμία και πάλι να είναι περισσότερο κιητική ωστόσο δεν έβρισκε διόδους στα αντίπαλα «καρέ». Στο 57′ πάντως έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο να βρίσκει λίγο χώρο και με ξαφνικό σουτ να ενεργοποιεί τον Σωτηρίου ο οποίος απομάκρυνε με δυσκολία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεσή τους και στο 66′ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ όταν η σέντρα του Αναστασόπουλου άλλαξε πορεία μετά από παρέμβαση του Φαβάρο, διέγραψε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 70′ ο Βάντερσον έκανε σπουδαία ατομική προσπάθεια, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Καραγιάννη η προσπάθεια του οποίου σταμάτησε πάνω στον Τριποτσέρη ενώ στο 73′ η εκτέλεση φάουλ πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Τεννές με την είσοδο του Άστσεριτς έπαιξε φουλ επίθεση, είχε μία καλή κεφαλιά με τον Μπούντνικ (88′) και το σουτ του Αναστασιάδη (92′) σε μία σπουδαία ευκαιρία, με το τελικό σκορ να δείχνει 1-1.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (58′ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (81′ Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Μπούντνικ, Τσούκαλος (69′ Καραγιάννης), Βάντερσον

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (63′ Σαβαντογκό), Αμαράλ (75′ Ζαραδούκας), Μαρκόβσκι, Νιάσε, Γιουσούφ (84′ Νίκας), Γιακουμάκης, Μητρόπουλος, Τριποτσέρης, Τσαμπούρης

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

Το ταμείο του αγώνα

Η Λαμία και στα δύο ημίχρονα είχε περισσότερη διάθεση να σκοράρει. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν αγχώθηκε, ισοφάρισε, πίεσε για την ανατροπή ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Κινητήριος μοχλός για την Λαμία ο Βάντερσον που δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα, θετική παρουσία για τον Βασιλαντωνόπουλο. Εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιακουμάκης του Λεβαδειακού, ο οποίος όταν σκοράρει βοηθάει την ομάδα του να παίρνει βαθμό ή βαθμούς, με εξαίρεση την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ο χειρότερος του αγώνα

Αρκετά κακή εκτίμηση του Σωτηρίου στο γκολ της Λαμίας, καθώς θα μπορούσε να αντιδράσει αποτελεσματικότερα.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Σωστές αποφάσεις από τον Τζήλο στις περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν οι άνθρωποι της Λαμίας στις πτώσεις των Βάντερσον και Μπούντνικ. Δίχως λάθη οι βοηθοί.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ – Spoiler: Η Ηλέκτρα ζητά από τον Παύλο να φύγουν μαζί

Ανατρεπτικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ. Τα σχέδια του Σεραφετίνογλου για το ναυπηγείο χαλάνε χάρη στις γνωριμίες του Βρεττού....