Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το χαρτί της ενότητας με αιχμή τα εθνικά θα παίξει ο Κ. Μητσοτάκης

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και την ώρα που ο υπουργός Άμυνας σε διαφορετική γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου,απειλούσε την Τουρκία με «συντριβή», ο πρόεδρος της ΝΔσυνέστηνε «ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα». «Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρέλαση στην Ορεστιάδα και πριν συναντηθεί με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Χωρίς κάμερες και φωτογράφους, ο πρόεδρος της ΝΔ είδε τους οικείους του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη, τους οποίους αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει συναντήσει ακόμη ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος παρά τους λεκτικούς λεονταρισμούς του προς τη γείτονα, και τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στα σπίτια τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης κινείται υπεύθυνα και με βάση το εθνικό συμφέρον», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του, ο οποίος υπενθύμιζε ότι ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προέδρου της ΝΔ στη Σύνοδο των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, το ΕΛΚ στο κείμενο των συμπερασμάτων ανέφερε ότι «η Τουρκία πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με την Ελλάδα για να επιτρέψει την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου».

Η διατύπωση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σήμερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, πραγματοποιείται η κρίσιμη Σύνοδος Ε.Ε. – Τουρκίας, ενόψει της οποίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει τη γειτονική χώρα σε ένδειξη καλής θέλησης να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως, δημοσίευμα του Φιλελεύθερου της Κύπρου, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου γίνεται λόγος για «κράτος-βαποράκι» της Άγκυρας που θέλησε να ανατρέψει το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και να βάλει τους Τούρκους στο παιχνίδι από… την πίσω πόρτα, ανοίγοντας το δρόμο για «διαμοιρασμό» των φυσικών πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να παίξει με το χαρτί της εθνικής ενότητας στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, στα οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται με διαφορετικές θέσεις. Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει επισημάνει τον κίνδυνο για αρνητικές εξελίξεις τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο Σκοπιανό, καθώς όπως λέει, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύται πια ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, η τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, αναγνωρίζεται πια από το σύνολο του ελληνικού λαού. Χαρακτηριστική είναι και η προσφώνηση του Μητροπολίτη Διδυμότειχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνού, ο οποίος στη δοξολογία της 25ης Μαρτίου στο Διδυμότειχο, επεσήμανε πως η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίπλα στους ακρίτες, «σε μια δύσκολη στιγμή για τον λαό μας, έρχεται να μας στηρίξει».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η επίθεση, αποτελεί απάντηση, σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον...