Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξεταστική: Απέρριψαν το αίτημα της συζύγου του Στουρνάρα να καταθέσει

Κόκκινη κάρτα από την κυβερνητική πλειοψηφία στο αίτημα της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υγεία.

Η Λίνα Νικολοπούλου- Στουρνάρα απέστειλε επιστολή στην εξεταστική επιτροπή ζητώντας να καταθέσει οικειοθελώς με αφορμή τη σύμβαση που είχε συνάψει με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προώθηση διαφημιστικών εκστρατειών μέσω της εταιρίας της MINDWORK.

Ωστόσο ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή απέρριψαν το αίτημα της προτάσσοντας ισχυρισμούς που προκάλεσαν αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι η κυρία Νικολοπούλου- Στουρνάρα δεν μπορεί να καταθέσει διότι δεν έχει πολιτική ιδιότητα αλλά και διότι όπως προεξόφλησε δεν έχει να εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα που διενεργεί η επιτροπή. Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε εξάλλου ότι η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα εμπλέκεται και στη δικογραφία για την υπόθεση NOVARTIS που διερευνά ήδη η προανακριτική επιτροπή.

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λάππας προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη κατάθεση της Λίνας Νικολοπούλου μπορεί να προκαλούσε πρόβλημα ακυρότητας στην προανακριτική.

Οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ αντέδρασαν έντονα, ζήτησαν να επιτραπεί η κατάθεση της κυρίας Νικολοπούλου και χρέωσαν στην κυβερνητική παράταξη ότι φοβάται να την ακούσει. Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) συνέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη των ανελεύθερων καθεστώτων.

Λίγα λεπτά μετά ο Νότης Μηταράκης (ΝΔ) αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

H επιστολή της κ. Νικολοπούλου:

Αξιότιμε κύριε Μπαλωμενάκη,
Γράφω για να σας ζητήσω να έρθω να καταθέσω ως μάρτυρας στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε στην εταιρεία μου MINDWORK μέσω διεθνούς διαγωνισμού κατακυρώθηκε το 2010, πολύ πριν ο σύζυγός μου Γιάννης Στουρνάρας αποκτήσει δημόσια θέση, ένα έργο ΕΣΠΑ το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2011, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2013, αποπληρώθηκε κανονικά και έλαβε «Καλής Εκτέλεσης», όπως επίσης ελέγχθηκε από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και όλα θεωρήθηκαν ότι έγιναν κανονικά.

Για αυτό το έργο έχουν γραφτεί και ειπωθεί εξωφρενικά ψεύδη και ανακρίβειες ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να θίγεται η υπόληψη μου και η επαγγελματική μου υπόσταση. Οι δημόσιες θέσεις του συζύγου μου με έχουν καταστήσει στόχο προκειμένου να πλήξουν εκείνον, με στόχο τελικά την απόπειρα της δικής μου καταστροφής.

Σας ζητώ να έρθω στην επιτροπή σας και να μιλήσω για το έργο αυτό, να προσκομίσω στοιχεία, και να απαντήσω σε ερωτήσεις για όποιο άλλο θέμα κρίνετε εσείς και η επιτροπή σας για να υπάρχει και η δική μου θέση και αντίλογος στα όσα μου καταμαρτυρούν αδίκως.

Θεωρώ ότι σε μια δημοκρατική χώρα το δικαίωμα του να υπερασπιστείς τον εαυτό σου είναι αναντίρρητο και αδιαμφισβήτητο.

Με τιμή,

Λίνα Νικολοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2

Δείτε τι θα συμβεί στα πρώτα επεισόδια της νέας τηλεοτπικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2 Επεισόδιο 1 «Σταυροδρόμια» Η δολοφονία της γυναίκας του, δώδεκα...