Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Βαρουφάκης θέλει να βγάλει τη χώρα από την κρίση…

Κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματoς του «ΜΕΡΑ 25» ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

«Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα καθεστώς χρεο-δουλοπαροικίας και προσποιούμαστε ότι θα βγούμε από αυτό με δανεικά και με μέτρα τα οποία συρρικνώνουν και αναστέλλουν οποιαδήποτε σοβαρή ανάκαμψη» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. «Αυτή η χώρα πρέπει να αναπνεύσει. Γι’ αυτό ήρθε το κόμμα μας».

Ο κ. Βαρουφάκης διεκρίνισε ότι το κόμμα του είναι ο εκλογικός βραχίονας του DiEM 25 στην Ελλάδα. «Ταυτόχρονα το μεταφράζουμε και ως «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής» ανέφερε και συνέχισε: «Θεωρούμε ότι σήμερα, για να είσαι υπεύθυνος ευρωπαϊστής πρέπει να είσαι ανυπάκουος στις ανοησίες που επιβάλλει το κέντρο των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα την αποδόμηση όλου του πολιτικού συστήματος».

Ενώ τόνισε: «Εγώ είμαι από τα γεννοφάσκια μου αριστερός αλλά στο «Μέρα 25» υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι αριστεροί. Είναι «μετάλλιο τιμής» αυτό που είχε πει ο Τσίπρας για μένα, ότι είμαι καλός οικονομολόγος αλλά κακός πολιτικός…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ