Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με ΝΟΤΑΜ η Ελλάδα δεσμεύει το Ανατολικό Αιγαίο, από Σαμοθράκη έως Καστελόριζο

Συνολικά 11 περιοχές από το Βόρειο έως το Νότιο Αιγαίο δεσμεύει η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό για την αεροναυτική άσκηση Τρίαινα.
Η ΝΟΤΑΜ έρχεται σε μία στιγμή έντασης με την Τουρκία και ενώ σήμερα έχουν γίνει 52 παραβιάσεις

Με τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α0585/18 η Αθήνα δεσμεύει συνολικά 11 περιοχές από το Βόρειο έως το Νότιο Αιγαίο, κυρίως στα ανατολικά, καλύπτοντας ουσιαστικά από τη Σαμοθράκη μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης, για 20 διαφορετικές ημερομηνίες από σήμερα μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό με τη ΝΟΤΑΜ “πιάνει” στρατηγικά σημεία του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η περιοχή στο πέρασμα των Δαρδανελλίων και η περιοχή του Καστελόριζου, για την πραγματοποίηση της αεροναυτικής άσκησης Τρίαινα, κατά την οποία θα διεξαχθούν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς.

Η ΝΟΤΑΜ αφορά πάνω από 20 διαφορετικές ημερομηνίες ώστε να διασφαλιστεί από πλευράς καιρού η υλοποίηση της άσκησης.

Η έκδοση της ΝΟΤΑΜ έρχεται σε μία περίοδο νέας έντασης με την Τουρκία, μετά το πρόσφατο περιστατικό στα Ιμια και ενώ παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, και ενώ σήμερα έγιναν 52 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και τρία CN-235).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ