Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θύελλα δημοσιευμάτων για τον Μαρινάκη στα μεγαλύτερα Μέσα της Ευρώπης

Τα διεθνή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη αυξάνονται συνέχεια, παρά τη σιωπή πολλών ελληνικών ΜΜΕ, στα οποία η σοβαρότατη εξέλιξη περνάει, για διάφορους λόγους που είναι στην κρίση του αναγνώστη, στα ψιλά…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τα βρετανικά μέσα, λόγω και της Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι από τον περασμένο Μάιο ο Έλληνας εφοπλιστής. Το BBC αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τη δίωξη ο εφοπλιστής είναι αντιμέτωπος με «πολύ σοβαρές» κατηγορίες.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει αποσπάσματα από την απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σημειώνει ότι τόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν θα σχολιάσουν κάτι.

Στο δημοσίευμα συμπληρώνεται ότι ο Μαρινάκης κατηγορείται επίσης για στημένα παιχνίδια, και ότι σε όλες τις περιπτώσεις, αρνείται τις κατηγορίες.

Η δημοφιλής βρετανική «The Sun» αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών, μετά από έρευνα που σχετίζεται με 2,1 τόνους ηρωίνης σε ένα τάνκερ. «Μια Ελληνίδα εισαγγελέας είπε ότι ο 50χρονος εφοπλιστής αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες. Ο Μαρινάκης κατηγορείται επίσης για τη χρηματοδότηση παράνομης επιχείρησης», αναφέρεται.

«Μια έρευνα τριών ετών οδήγησε στην κατάσχεση του φορτίου του Noor 1 το 2014 με τεράστια ποσότητα ναρκωτικών. Ο Μαρινάκης αρνήθηκε οργισμένα τις κατηγορίες λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική πράξη αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα», σημειώνεται, ενώ προστίθεται η δήλωση του Μαρινάκη σχετικά με το θέμα.

Η εφημερίδα δεν παραλείπει να προσθέσει ότι ο Μαρινάκης κατηγορείται και για στημένα παιχνίδια. «Η Νότιγχαμ και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν θα σχολιάσουν», καταλήγει το δημοσίευμα.

Το πρακτορείο Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, δημοσιεύει την είδηση, αναφέροντας ότι ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης, αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή στην εμπορία ναρκωτικών, για την οποία κατηγορείται από την εισαγγελέα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η κατηγορία εναντίον του εφοπλιστή και η απάντησή του, καθώς και ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης του Noor 1 και των δύο τόνων ηρωίνης, για την οποία καταδικάστηκαν 15 άνθρωποι.

«Ειδικός εισαγγελέας διαφθοράς θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: zougla.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ