Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευθεία επίθεση και απειλές της Τουρκίας στον Παυλόπουλο: «Σεβασμός στα σύνορα μας – Θα υπάρξει περαιτέρω ένταση στο Αιγαίο»

Ξεπερνάει τα εσκαμμένα και κάνει επίθεση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας η Τουρκία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, που σήμερα θα βρίσκεται σε νησί του Αιγαίου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων μπήκε στο στόχαστρο εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεών του, οι οποίες δεν άρεσαν στην Τουρκία και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον καλεί (!) να σέβεται τη θέση του και να μην προκαλεί.

Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος την περασμένη Κυριακή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας «ρωτήθηκε» σχετικά με τα όσα είπε από την Πιερία ο Έλληνας πρόεδρος. Και ο Χαμί Ακσόι απάντησε με… επίθεση.

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Τουρκία κάνει το άσπρο-μαύρο δηλαδή και από εκεί που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επιχειρεί να το παίξει… θύμα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: «Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε»… «Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση».


crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...