Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα προηγείται – Ποιοι συνεργασίες επιθυμούν οι πολίτες – Τι βλέπουν για το Σκοπιανό

Ισχυρό προβάδισμα 10,2% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Η ΝΔ έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2, η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δημοτικότητα αρχηγών

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).

Μετεκλογικές συνεργασίεςΑκολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», η πλειονότητα των ερωτηθέντων -σε ποσοστό 36,5%- απαντούν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Το 18,7% τάσσονται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα, 27,4% ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστούν με κανένα κόμμα και το υπόλοιπο 10% τοποθετούνται με την επιλογή «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει η καττάσταση μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Για το Σκοπιανό στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 Η είδηση για τον θάνατο του Βαφέα παρηγορεί...