Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πιτσιόρλας λέει πως τον Οκτώβριο θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό

Μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει προχωρήσει το θέμα του Ελληνικού, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Σάββατο, στην εκπομπή Επιχειρήματα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Επίκειται σύντομα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιγνίων για την άδεια Καζίνο. Θα έχουμε μπουλντόζες τον Οκτώβριο» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με στελέχη της Lamda Development, το έργο θα ξεκινήσει με την πλήρη εκκαθάριση της συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και σε χρονικό διάστημα 6 με 9 μήνες μετά την έναρξη των έργων η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, με πρώτο έργο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στην Ευρώπη, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος τους διεθνώς. Το πράσινο του πάρκου, όπως έχουν αναφέρει στις παρουσιάσεις στελέχη της Lamda Development, θα κυριαρχεί στην έκταση του χώρου ανάπλασης.

Το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο κτήρια – τοπόσημα στο παράκτιο μέτωπο και στο Μητροπολιτικό πάρκο αντίστοιχα, τέσσερα υψηλά κτήρια στην τοποθεσία καθώς και εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο στη μαρίνα και ενυδρείο.

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη ενός κτηρίου πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων χωρητικότητας 15.000 θεατών. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός του Πάρκου σε έκταση 300 στρεμμάτων είναι περιοχές Γλυπτικής, Αθλητισμού (στίβος, γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα αντισφαίρισης, γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, γήπεδα υπαίθριας τοξοβολίας), Εκθέσεων, Εργοστασίου Αεροσκαφών, Ρέματος Τραχώνων για την Φύση και το Περιβάλλον (νέοι μόνιμοι και εποχικοί υδροβιότοποι, πυκνή δενδροφύτευση), Ολυμπιακή Πλατεία και Περιοχή Αστικής Καλλιέργειας (μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και χρήσεις αναψυχής, καλλιεργήσιμες επιφάνειες), Αττικό τοπίο (περιοχή με οικεία προς το Ελληνικό τοπίο δέντρα). Η προτεινόμενη δόμηση ανέρχεται σε περίπου 350.000 τμ.

Βάσει του σχεδίου διατηρείται η χρήση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ως κοινωφελής χρήση υπερτοπικού χαρακτήρα, ενώ η παραλία θα αναβαθμιστεί και θα αποδοθεί στους κατοίκους.

Πηγή: insider.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ