Απολύτως ψευδές και συκοφαντικό χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφορικά με τις υπηρεσίες φύλαξής του.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, αφορούν εργαζόμενους στη φύλαξη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και, «προφανώς, ουδεμία σχέση έχουν με την προσωπική ασφάλεια της υπουργού Εργασίας».

«Συμβάσεις με τους ίδιους εργαζόμενους, με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο και με τους ίδιους όρους, συνήφθησαν από τη στιγμή που, με πολιτική απόφαση αυτής της κυβέρνησης, έπαψε το καθεστώς των εργολαβιών στη φύλαξη και την καθαριότητα του υπουργείου. Από εκείνη τη στιγμή, υπεγράφησαν συμβάσεις μίσθωσης έργου με τους εργαζόμενους, οι οποίες έληξαν στις 31/12/2017 και, στη συνέχεια, υπεγράφησαν νέες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας εξάμηνης διάρκειας με τα ίδια πρόσωπα» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

«Εντός του επόμενου διαστήματος, θα εκδοθεί σχετική προκήρυξη, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, όπως ήδη έχει γίνει για τις ανάγκες της καθαριότητας, προκειμένου να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης με συμβάσεις εργασίας, διάρκειας 18 μηνών» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

newsit.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top