Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εξερράγη βόμβα στην Ευελπίδων- η αστυνομία δήλωνε άγνοια!

Βρέθηκαν τελικά τα υπολείμματα βόμβας για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Με κείμενο της η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού με μισό κιλό μαύρο μπαρούτι, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Αργά το βράδυ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο στο οποίο ο συντάκτης της προκήρυξης επεσήμανε ότι είχαν τοποθετήσει τον ωρολογιακό μηχανισμό. Υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών. Κλιμάκια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών περισυνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια προς εξερεύνηση. Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών και μάλιστα υλοποίησαν και βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις ενδεχομένως ήταν μια δοκιμαστική προσπάθεια καθώς δεν φαίνεται να υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.

Αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο συντάκτης της προκήρυξης ωστόσο ισχυριζόταν πως χρησιμοποιήθηκε μισό κιλό μπαρούτι, ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά». Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι η ενέργεια έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Ντίνο Γιαγτζόγλου και στα «έγκλειστα συντρόφια Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, στο εφετείο των οποίων παρουσιάστηκε μια δικαστική πρωτοτυπία, εισάγοντας στον τρομονόμο την κατηγορία της ”ατομικής τρομοκρατίας”». Δεν παραλείπει επίσης να «αφιερώσει» την ενέργεια στις καταλήψεις Τερμίτα στον Βόλο, στη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, και σε αυτές τις Ματρόζου 45, της Gare και της Ζαΐμη 11, αλλά και στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρο Φούντα, που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με αστυνομικούς στις 10 Μαρτίου 2010, στη Δάφνη.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ