Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα ζήσουμε απίστευτα δράματα

Η Ελλάδα αλλάζει χέρια. Νέα τάξη πραγμάτων είναι τα “κοράκια”. Παραλαμβάνουν “τροφές” από 200.000 ακίνητα και 1.000.000 κατασχέσεις, του 2018.

Τα “φορτία τροφής” τελούν υπό την “εγγύηση” ΣΥΡΙΖΑ που εξέρχεται… από το δικό του μνημόνιο, χωρίς πιστοληπτική γραμμή και Εποπτεία (λέει…), για να μπει στις αγορές ως “επαναστάτης ποπολάρος” τώρα που έχει στις “τάξεις” του… και τον σύντροφο Κουβέλη.

Αν τα “κοράκια” δεν χορτάσουν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και αποθέματα που θα βγάζει στην “αλάνα της ελληνικής οικονομίας” σε φουρνιές.

Πρώτη φουρνιά. Οι, περισσότερες από 300, μεσαίες και μικρές εγχώριες επιχειρήσεις (οι μεγάλες μας τελειώσανε…) που προετοιμάζουν για κλείσιμο τα παγωμένα κρατικά φέσια 7 δισ. ευρώ (επιστροφές ΦΠΑ και ανεξόφλητες προμήθειες που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, στα 3,5 δισ. και τα πήγε στα 7 δισ.).

Δεύτερη φουρνιά. Οι επιχειρήσεις με τα κρατικά φέσια προστίθενται στις άλλες 25.000 (μεσαίες, μικρές έως ατομικές) που ξεπουλάνε, όσο-όσο, μηχανήματα, κτίρια με οικόπεδα και εργαστήρια σε πολυκατοικίες μαζί με αποθήκες. Και βγάζουν στον δρόμο άλλους 40.000 εργαζόμενους.

Ξεχάστε τα ευχολόγια των συνεδρίων για τους μεσαίους και μικρούς και ρωτήστε τα βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας και τις Οργανώσεις επαγγελματιών και βιοτεχνών πόσοι διαγράφονται από τα μητρώα τους και (ιδίως) τι δουλειές είναι αυτές που κλείνουν. Και (κυρίως) τι “μαγαζιά” τους αντικαθιστούν.

Τρίτη φουρνιά. Περισσότερες από 200 έως 400 επιχειρήσεις (όπως υπολογίζονται στην αγορά) που παρασύρθηκαν από τις δήθεν ενισχύσεις και θα γίνουν ορντέβρ… στη λαιμαργία όσων πάρουν μέρος στο “πλιάτσικο” της οικονομίας μας. Τις ενισχύσεις (ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Νόμων) στις οποίες τους έμπλεξε, από τη μια η μπουρδολογία του κράτους. Και από την άλλη με το στέγνωμα της Τραπεζικής ρευστότητας και των δικών τους ταμείων μετά την οργιώδη υπεφορολόγηση και τον νόμο Κατρούγκαλου.

Τέταρτη φουρνιά. Αυτή αφορά τα “κοράκια” που θα εξαγοράσουν όσο-όσο ό,τι βρουν, για να κάνουν και δουλειές στην Ελλάδα. Εδώ έχουν να αδράξουν… 800-850.0000 εργατικά και υπαλληλικά “πτώματα” της ελληνικής αγοράς εργασίας, που βρίσκονται σε κατάσταση χτικιού τύπου Βενεζουέλας. Εργάτες και υπάλληλοι των 317 ευρώ καθαρά, με προσφορά τετράωρης ή τετραήμερη εργασίας και “συμφωνημένης” ασφάλειας…

Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι. Οι 1.150.000 εργαζόμενοι που “καμακώνονται” στα 750-850 ευρώ καθαρά, για ένα μήνα δουλειάς και με ωράρια κατά περίπτωση… ή (κατά σύμπτωση) με 8ωρα. Αυτοί που δεν έχουν περάσει ακόμη (για τα καλά) στη δουλεμπορία και τη μαύρη αγορά εργασίας και οικονομίας.

Και πάμε τώρα στις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες “κορακιών”. Προτιμήσεις που θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο, γιατί η αριστερή παρέα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή αναστολή όταν χάνεται η περιουσία της αστικής οικονομίας. Άλλωστε η εντός Ελλάδος και εκτός Αμερικής και Λονδίνου… δική τους, αριστερή περιουσία… δεν κινδυνεύει με τίποτε. Ρίχνουν, όποτε τους βολεύει, μια παραιτησούλα… Και επιστροφή στη μητέρα Αμερική και Βρετανία…

Η “έφοδος” λοιπόν των “κορακιών” που βρίσκεται στα σκαριά, επικεντρώνεται (προς ώρας) σε ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις, και ακίνητα (ακόμη και βιομηχανικά ή βιοτεχνικά) εγκατεστημένα σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σημεία προσβάσιμα σε σημαντικές τουριστικές αγορές.

Στα Επτάνησα, στην Πάτρα, στον Κορινθιακό, στην Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Ήπειρο, στον Βόλο αλλά και στην Αττική δεν θα μείνει τίποτε όρθιο από κάθε μορφής ακίνητο που βάφτηκε κόκκινο…

Τα πράγματα θα θολώνονται… επί της οθόνης της τηλεοράσεως όπου κοντά στα θέματα με σπέρμα… και αίμα… θα προστίθενται και τα έρμα… πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Γιατί θα παρουσιάζονται μόνο εκείνα των διακεκριμένων κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων απατεώνων με τους οποίους δεν συνέφερε να τα βρουν… ή να τα ξαναβρούν οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους…

Δράματα της μεσαίας τάξης μόνο από σύμπτωση θα μαθαίνουμε… Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διευκολύνει τα “κοράκια” στο όνομα των δανειστών. Και (με διάφορα προσχήματα) θα συνεχίσει να αποσυντονίζει την προστασία των αστών από τους “τσέτες” και “κομιτατζήδες” των Εξαρχείων ( τους δεδομένους συμμάχους τους), που ρημάζουν, σκόπιμα, τα μαγαζιά για να ανοίξουν και άλλους δρόμους στα “κοράκια” και να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας σε νέους επενδυτές. Η γενοκτονία της μεσαίας τάξης ολοκληρώνεται, μεθοδικότατα, και χωρίς να φαίνεται (έτσι νομίζουν…) ότι συντελείται με σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε το αυτό.

Του Γιώργου Κράλογλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ