Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο φως το ημερολόγιο «φωτιά» του Φρουζή

«Δίχτυα» σε όλο το σύστημα εί χε ρίξει η Novartis!

Στο φως ημερολόγιο «φωτιά» του Φρουζή με πολιτικούς, ΜΜΕ και καυτά ονόματα

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι σημειώσεις-memo της γραμματέως του Κωνσταντίνου Φρουζή με τη μορφή καθημερινών αναφορών που απευθύνονται από εκείνη στον πρώην πρόεδρο της Novartis και προϊστάμενό της τότε, καθώς δείχνουν καταφανώς τον μεγάλο βαθμό διείσδυσης της εταιρίας στο πολιτικό σύστημα και τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να τους έχει όλους στο χέρι. Οι σημειώσεις χρονολογούνται το 2013 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και από αυτές γίνεται ξεκάθαρη η πρόθεση της εταιρίας να ελέγξει πλήρως όλους τους πολιτικούς χώρους. Ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκείνη την εποχή ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά όλα έδειχναν πως θα ερχόταν στην κυβέρνηση. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο κ. Φρουζής ήθελε να κάνει ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και έβαλε τη γραμματέα του να το κλείσει χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσους δύο δημοσιογράφους, χωρίς όμως να καταφέρει τελικά τίποτα. «Ζήτησα από Σουράνη/ Δελλατόλας, για Τσίπρα. συνάντηση. Περιμένω» γράφει με τηλεγραφικό ύφος, με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Τσίπρας «ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή, είτε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ολες οι αναφορές της γραμματέως του Κωνσταντίνου Φρουζή παραπέμπουν σε πραγματικούς γρίφους.

Με Μητσοτάκη – Πτωχό

Αντιθέτως, με το ραντεβού με τον νυν πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, το οποίο δεν έγινε ποτέ, προκύπτει από τα στοιχεία για την ίδια χρονιά «συνάντηση με Μητσοτάκη», τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς, επίσης, με τον ∆ηµήτρη Πτωχό (τον Καλαματιανό συντοπίτη του τότε πρωθυπουργού, που διατηρούσε τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασµού), με τον επίσης σύμβουλο του κ. Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου, τον Αδωνι Γεωργιάδη (φαίνεται ότι είχε κλείσει ραντεβού για τις 30 Σεπτεμβρίου), τον Δημήτρη Λιντζέρη, αλλά και την Ευρωπαία επίτροπο τότε Μαρία Δαμανάκη. Με λατινικούς χαρακτήρες και… greeklish αναφέρεται το όνομα του Παπασταύρου, που παραπέμπει στον γνωστό από διάφορες… δραστηριότητες σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά – «Papapastavrou perimene nea gia rantevou h Jenny». Προκύπτει, επίσης, συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα, μαζί με τη σύζυγό του Λίνα, σε εκδήλωση της Novartis στο «Hilton», με συνδιοργανωτές τον ΣΕΒ και το ΙΟΒΕ. «Η κυρία Νικολοπούλου σάς προσκαλεί σε πάνελ 17/12, Hilton. Εκδήλωση ΣΕΒ θα πούμε “ναι”» Σε όλα αυτά τα άκρως αποκαλυπτικά, όσο και απογοητευτικά για το πολιτικό προσωπικό του τόπου, να προστεθούν οι επαφές της Novartis με μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ (Πήγασος, «Ναυτεμπορική», «Παραπολιτικά») και δημοσιογράφους, τους οποίους προφανώς χρησιμοποιούσε η εταιρία για διάφορους λόγους και για να κλείνουν ραντεβού.

Εκτός από τους δημοσιογράφους Αντώνη Δελλατόλα και Ελένη Σουράνη, αναφέρονται επίσης και άλλα γνωστά δημοσιογραφικά ονόματα, όπως του Αγγελου Στάγκου (φέρεται ως λογογράφος του Φρουζή), του Τάσου Τέλλογλου, του Σταμάτη Μαλέλη, καθώς και της Φαίης Μαυραγάνη. Τόσο εκτεταμένη ήταν η διείσδυση της εταιρίας στα πολιτικά πράγματα, ώστε ήθελε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας μέσο κυβερνητικά στελέχη της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για να παίρνει άδειες κυκλοφορίας στον δακτύλιο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα των στελεχών της.

Στο κεντρικό τραπέζι

Φαίνεται ακόμη ότι η Νovartis ήταν πανταχού παρούσα σε όλα τα events και στις εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν οι ισχυροί παράγοντες (εντός και εκτός συνόρων της χώρας), πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. «Στο dinner αύριο από Σίμο Αναστασιάδη θα είστε δίπλα στο κεντρικό τραπέζι του πρωθυπουργού (σ.σ.: εννοεί τον Αντώνη Σαμαρά). Θα είναι μαζί με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, τον κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο (βουλευτής), τον Παύλο Σιούφα (βουλευτής), τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (βουλευτής), Κωστόπουλος και 2 ακόμα ξένοι που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. Ο κύριος Γεωργιάδης δεν θα μπορέσει να έρθει και γι’ αυτό σας έβαλαν μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, αλλιώς θα είσαστε δίπλα στον Γεωργιάδη» αναφέρεται σε ένα από τα πάμπολλα memo της γραμματέως προς τον κ. Φρουζή.

Οι «γρίφοι» των σημειώσεων της γραμματέως

Συγκαταλέγονται, επίσης, δεκάδες άλλα σημειώματα, τα οποία, όταν δεν αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Φρουζή, είναι πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιηθούν πλήρως, τουλάχιστον για την ώρα και μέχρι να πέσει περισσότερο φως.
Σε αυτά τα σημειώματα συγκαταλέγεται memo στα αγγλικά με την προτροπή «Τηλεφώνημα στον Νίκο Δρανδάκη», τον σημερινό ιδιοκτήτη της Τaxibeat της εταιρίας, που αποτελεί πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. Επίσης, καταγράφονται κατά σειρά τα ονόματα των πολιτικών «Δένδιας, Βενιζέλος, Δραγασάκης, Μηλιός, Ευκλείδης, Τσάκαλος (σ.σ.: εκτός απροόπτου είναι ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος), Μπακογιάννη, Αννα Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος». Στο ίδιο memo συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της δημοσιογράφου κυρίας Σουράνη. Σε άλλο σημειώνεται: «Σχετικά με τον γιο της κας Γεωργιάδου λέει η Μάγδα ότι: Μόνο εγώ δίνω λίγες, ψιλοπράγματα, δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους preferred partners. Θέλει να το μιλήσει και ο κ. Φρουζής?».

Μεγάλο γρίφο συνιστά και το παρακάτω σημείωμα το οποίο αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και πιθανόν να αποδειχτεί με προεκτάσεις στη συνέχεια της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης. «Καλούδης – Συνάντηση μετά τις 14/10 – Περιμένω αν θα μας στείλει πρόσκληση για 14/10/ Εγκαίνια συμμαχίας με Σαμαρά»… Σε άλλο σημείο λέει: «Σχετικά με το αυτοκίνητο, θα το πάρουν μετά 13.00 έχουν ένα άσπρο S3 και μία BMW 528 μπεζ (χρυσαφί) τι θέλουμε». Κατά τα λοιπά, η γραμματέας φαίνεται ότι είχε υπό την επίβλεψή της καθετί που αφορούσε τον κ. Φρουζή, από την εμφάνισή του μέχρι την κατάσταση και τα σέρβις του αυτοκινήτου του. «Κουστούμι Τρίτη απόγευμα και πληρώνετε όλα μαζί. Αυτό μου είπε. Θα με ενημερώσει την Τρίτη».

Σκανδαλώδης «κάλυψη» της Ν.Δ. στον Στουρνάρα!

Σε μια εντελώς ακατανόητη, αν μη τι άλλο, κίνηση προχώρησε χθες η Ν.Δ. προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον Ι. Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis!

Παρά την αποκάλυψη της έμμισθης σχέσης του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με την ελεγχόμενη για το σκάνδαλο-μαμούθ φαρμακευτική εταιρία, η αξιωματική αντιπολίτευση τον πήρε υπό τη σκέπη της, προκαλώντας πολλά και εύλογα ερωτήματα.
Οπως είναι γνωστό, τουλάχιστον έως τώρα, ο κ. Στουρνάρας δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ. ούτε έχει προσχωρήσει σε αυτήν, ώστε να τυγχάνει τέτοιας προστασίας και υπεράσπισης. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα της «σημιτικής» περιόδου, καθώς τότε άρχισε να ανατέλλει -ως στενός συνεργάτης του «εκσυγχρονιστή» κ. Σημίτη- το άστρο του προτού βρεθεί υπουργός Οικονομικών, με τις ευλογίες των δανειστών, στη συγκυβέρνηση του 2012 υπό τον κ. Σαμαρά.

Επιπλέον, η Ν.Δ. εκτίθεται για λογαριασμό του κ. Στουρνάρα και ταυτίζεται μαζί του, την ώρα που η αποκάλυψη της σύμβασης για την έμμισθη σχέση του με τη Novartis τον φέρνει αντιμέτωπο με το πρόσθετο ερώτημα, γιατί ο ίδιος το είχε αποκρύψει μέχρι τώρα.
Επίσης, η κάλυψη της Ν.Δ. έρχεται σε συνέχεια της επίσης αξιοπερίεργης στάσης των βουλευτών της, που υποστήριξαν τη σύζυγό του Λ. Νικολοπούλου, η οποία ήθελε, χωρίς να το δικαιούται, να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία…
Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, κληθείσα συγκεκριμένα να σχολιάσει τις αποκαλύψεις για τον κ. Στουρνάρα, παρέπεμψε στη δήλωσή του, την οποία και υιοθέτησε.

Στον ιδιωτικό τομέα

Οπως υποστήριξε: «Ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσιες θέσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να θεωρείται ασυνήθιστο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., δηλαδή να έχει κάποιος εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πριν περάσει στην πολιτική, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμβαίνει στα αλήθεια». Η κυρία Σπυράκη επαναβεβαίωσε την κάλυψη στον Αντώνη Σαμαρά μετά και τα νέα στοιχεία που έφτασαν στη Βουλή.

Δήλωσε ότι «η πλειοψηφία κάλυψε με πολύ μεγάλη ευκολία την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα» και εξήγησε ότι, ενώ οι μάρτυρες κατέθεταν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου το 2013, τώρα φτάνουν έγγραφα στη Βουλή ότι η Novartis ζητούσε συνάντηση το 2014 με τον τότε πρωθυπουργό. «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» συμπλήρωσε.
«Στενοχωριέμαι για το κατάντημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί Μητσοτάκη» δήλωσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Και άλλα στοιχεία εις βάρος Αδωνη – Σαμαρά»

Ερχονται νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. «Υπάρχει σημείωμα που λέει “προς Αδωνι” με το μικρό του όνομα. Είναι από το αρχείο του κ. Φρουζή. Εχουν βρεθεί κι αλλού, γιατί τα διακινούσε μέσα στην εταιρία» ανέφερε στο ραδιόφωνο Κόκκινο η Γιάννα Παπαδάκου. Οπως ανέφερε, «στα 164 έγγραφα που μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί από τη Novartis καταγράφεται ιδιαίτερη σχέση με το πρωθυπουργικό γραφείο».

Οσον αφορά το νέο έγγραφο από την υπόθεση της Novartis, που εμπλέκει τον Γιάννη Στουρνάρα, «είναι ένα draft, ένα προσχέδιο, όχι το τελικό, της σύμβασης του κ. Στουρνάρα ως προέδρου του ΙΟΒΕ με τη Novartis». Υποστηρίζεται ακόμη ότι «σε λίγους μήνες ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών θα αποδειχθεί ότι ήταν υπεύθυνος για τις εκταμιεύσεις προς τη Novartis».

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι από τα 164 αρχεία από τη Novartis, τα οποία δεν είναι όλα του κ. Φρουζή, αλλά και από τα κεντρικά στη Βασιλεία της Ελβετίας, θα φανεί ότι η εταιρία ζητά πράγματα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Με άλλα λόγια, περιγράφεται μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Novartis συνολικά ως εταιρίας κι όχι μόνο με τον Κων. Φρουζή.

Ερωτήματα για τα πυρά ΔΗ.ΣΥ. κατά Τουλουπάκη

Εύλογα ερωτήματα προκαλούνται για τη στάση της ΔΗ.ΣΥ. που κατήγγειλε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θέτοντας ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της επειδή έστειλε συμπληρωματικά στοιχεία στην προκαταρκτική επιτροπή. Μετά τις τελευταίες συνταρακτικές αποκαλύψεις από αυτά τα στοιχεία, που μεταξύ άλλων δείχνουν έμμισθη σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με τη Novartis, διερωτάται κανείς αν συνιστά απόδειξη ενοχής η πρεμούρα από το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να κατηγορήσει τη δικαστική λειτουργό Ελ. Τουλουπάκη, η οποία μεταξύ άλλων ασχολείται με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Συνεπώς, πολύ σωστά έστειλε τα συμπληρωματικά στοιχεία στη Βουλή. Ο βουλευτής του κόμματος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μέλος της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, με αφορμή τη διαβίβαση νέων στοιχείων στη Βουλή ανέφερε ότι «από τη στιγμή που έρχεται στη Βουλή στοιχείο που κατέθεσε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στις 9 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που η ειδική επιτροπή της Βουλής είχε την πλήρη αρμοδιότητα, σημαίνει ότι η κυρία Τουλουπάκη δεν έπρεπε να παραλάβει αυτά τα στοιχεία, αλλά να στείλει την Αικατερίνη Κελέση στη Βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του...