Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η στρατηγική Μητσοτάκη για νέους και αποχή και η ατζέντα απέναντι σε Τσίπρα – Καμμένο

Με τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το Μάιο ή τον Σεπτέμβριο να πυκνώνουν και τον κίνδυνο εμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο επόμενο διάστημα να αυξάνεται, ο πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει τους τόνους στα εθνικά θέματα και βάζει τη δική του ατζέντα. Χθες από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, κατηγορώντας τους δυο συγκυβερνήτες για «συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα».

«Αντί για ανθρωπιά, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού της και αντί για εθνική αξιοπρέπεια έφερε συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις από το όνομα των Σκοπίων ως την «ομηρία» των δύο αξιωματικών στην Τουρκία. Τη βάζω μέσα σε εισαγωγικά γιατί έτσι την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και όλα αυτά, δυστυχώς, είναι το αντίτιμο της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας συνεχώς στο τραπέζι το αίτημα για εκλογές, ως τη μόνη λύση να αλλάξει η χώρα πορεία. Από την πλευρά του, μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, θα συνεχίσει να χτίζει «πρωθυπουργικό» προφίλ με επισκέψεις στο εξωτερικό και συνεντεύξεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπου θα παρουσιάζει τις θέσεις της ΝΔ και τις προοπτικές της Ελλάδας στο γεωπολιτικό και στο αναπτυξιακό πεδίο.

Με βάση το σχεδιασμό αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, αύριο θα συναντηθεί στη Ντόχα, με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμιμ Μπιν Χαμαντ Αλ Θανί και με ανώτατα στελέχη της Qatar Investment Authority και την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς (ΕΛΚ). Στο εσωτερικό τα στελέχη του επιτελείου του, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στον κ. Καμμένο. Η κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα είναι καθημερινή και σκληρή, ενώ θα υπενθυμίζεται καθημερινά η ευθύνη του για την κατάσταση της χώρας.

«Τον πίστεψαν οι νέοι, γιατί τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, στα οποία πολλοί νέοι απέδιδαν τις συνέπειες της κρίσης που τους έπνιγε. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ το μήνα. Τον πίστεψαν, γιατί είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά ο δήθεν νέος κ. Τσίπρας; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε. Γι’ αυτό θα τον τιμωρήσετε, ειδικά εσείς οι νέοι. Γιατί διέψευσε τα όνειρά σας και τις προσδοκίες σας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στους 1.000 σύνεδρους από όλες τις οργανώσεις της ΔΑΠ ανά την Ελλάδα και στους πάνω από 300 παρατηρητές και εθελοντές.

Όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να φέρει ξανά στην πολιτική τους νέους, οι οποίοι όπως δήλωσε χθες «μετά από τόσα ψέματα και τόσες κωλοτούμπες, γύρισαν την πλάτη». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην οδό Πειραιώς, 9 στους 10 νέους δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, γεγονός το οποίο θα αποτυπωθεί και στην κάλπη με τη μορφή της αποχής. Η αποχή όμως, για τη ΝΔ είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για ψηφοφόρους, που ακόμη και αν δεν επέλεγαν τον κ. Μητσοτάκη, σίγουρα θα καταψήφιζαν τον κ. Τσίπρα.

Υπό τα δεδομένα αυτά η στρατηγική της οδού Πειραιώς θα επικεντρωθεί στο επόμενο διάστημα στους νέους, για έναν ακόμη λόγο: η μη εμπιστοσύνη τους στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, ενισχύει και τα άκρα. «Η αποστροφή από την πολιτική, η αποστασιοποίηση από τα κοινά δεν θα αλλάξει τίποτα από τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε. Είναι η συμμετοχή που θα κάνει τη διαφορά. Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας» είναι το μήνυμα που θα στείλει προς τους νέους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που η πολιτική συμπεριφορά του κ. Καμμένου δείχνει ότι οι κάλπες δεν είναι και τόσο μακριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ