Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σώσε μας… Καμμένε μας


Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος

Ποιος σε σώζει όταν στις 12 Απριλίου έχεις να απολογηθείς, σε δανειστές και λαό για ανυπαρξία ανάπτυξης και 88 προαπαιτούμενα; Ο Πάνος Καμμένος.

Τον θίασο τον έχεις μόνιμα επί σκηνής. Τα σενάρια με Σκοπιανό και Τουρκικό παίζουν και θα παίζουν. Τι σου λείπει για να “στήσεις” μια κρίση; Ο πρωταγωνιστής. Και ο Πάνος Καμμένος είναι ο καλύτερος.

Βγάζεις στον “αέρα” (με διαρροές από το Μαξίμου) μερικές “σκηνές” του έργου “Η κρίση στη συγκυβέρνηση”. Βάζεις δυο-τρεις ΑΝΕΛ να παριστάνουν τους “παρεξηγημένους”. Και η παράσταση είναι έτοιμη. Στην Ελλάδα δεν θέλεις πολλά σκηνικά. Η μπούρδα γίνεται μέχρι και ιστορική σελίδα…

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρει να κουμαντάρει την προσοχή του, διχασμένου, λαού, όπου την θέλει, ανακατεύει τα προβλήματα Τσίπρα, Κοτζιά και Τσακαλώτου, με γελοία σενάρια (του κυβερνητικού θιάσου) όπως και ότι ο Πάνος Καμμένος αφήνει την καρέκλα… Αν είναι δυνατόν.

Αλλά γιατί τα καινούργια καραγκιοζιλίκια, με δήθεν ρήξη στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; Οι λόγοι είναι πολλοί.

Ο πρώτος (κυριότατος κατά την άποψή μου) ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται… κανονικότατα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Πράγμα που δεν είναι καθόλου απλό.

Οι διαθέσεις των Γερμανών (μετά το ξεκαθάρισμα της κυριαρχίας της Μέρκελ) θα είναι περισσότερο (αν όχι αφάνταστα) σκληρότερες και από εκείνες του Σοιμπλε.

Οι Γερμανοί πήραν πολλά μηνύματα στις εκλογές και δεν θα παίζουν τώρα παιχνίδια με τα χαμογελάκια του Τσίπρα. Άλλωστε σύντομα θα έχουν να κάνουν με νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στο Euroworking group, στις 12 Απριλίου, οι Γερμανοί καταφθάνουν στο τραπέζι με τα γραφτά τους, αλλά και τις εντολές, τις γραμμές και τις αγριάδες Μέρκελ και συγκυβερνητών της. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες ημέρες υποδέχθηκε στο Βερολίνο τον Ζάεφ των Σκοπίων ως πρωθυπουργό της Μακεδονίας.

Δεύτερος λόγος είναι πως πηγαίνουμε στις διαπραγματεύσεις εντελώς “ξεβράκωτοι”. Και να τι σημαίνει αυτό με ευπρεπή λόγια…

Θα μας ζητήσουν αρχικά να απολογηθούμε για τα 88 από τα 113 προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. Νομίζετε ότι είναι λίγο πράγμα αυτό; Μέγα λάθος.

Στα 88 προαπαιτούμενα (μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων, της ρύθμισης χρεών, κόκκινων δανείων) είναι χωμένα, στα ψιλά γράμματα…, μέχρι και οι λογαριασμοί ΔΕΗ, που αν δεν εξοφληθούν πάμε και για ξήλωμα μετρητών. Είναι οι νέες αντικειμενικές. Είναι το ξεσκαρτάρισμα των κρατικών υπαλλήλων. Είναι τα εργασιακά. Είναι… είναι… είναι…

Θα ζητήσουν επίσης σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας έξω από τα μνημόνια, για να αποφασίσουν τι “κουστούμι” Εποπτείας θα μας κόψουν. Κουστούμι χωρίς “μανίκια”… μέχρι το 2022 ή με μανίκια (ισχυρή Εποπτεία) που θα το φοράμε… και μετά το 2022.

Για τα 88 προαπαιτούμενα, εμείς σφυρίζουμε στον αέρα… καθώς, με το ζόρι, έχουμε να παρουσιάσουμε μόνο 10. Και αυτά σε διαδρομή τακτοποίησης… Μπαλώματα δηλαδή αν μετρήσεις τι έχουμε υποσχεθεί (συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων, άνοιγμα σε κρατική ενέργεια, μπουλντόζες στο Ελληνικό και άλλα).

Για το σχέδιο ανάπτυξης είναι να χτυπιέσαι στα γέλια. Οι σύντροφοι έχουν μουτζουρώσει, στα χαρτιά, κάτι περί τεχνολογίας, καινοτομίας, ειδικές πολιτικές μικρομεσαίων για επενδύσεις, ενεργειακά προγράμματα, Αναπτυξιακές Τράπεζες. Και άλλα που δεν βγάζεις νόημα όσο Συριζαίος και να είσαι…

Γιατί αυτά (στα μουτζουρωμένα χαρτιά), θέλουν επενδυτές και κεφαλαιούχους. Θέλουν “μάστορες” ιδιώτες επιχειρηματίες. Και στην Ελλάδα όσοι παρέμειναν αναζητούν “λύσεις” στο κράτος και στα λεφτά του κορβανά…

Το “αναπτυξιακό πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το ανέκδοτο με τον επισκέπτη οίκου ανοχής που αφού ξεναγήθηκε στην οργάνωση των σαλονιών και στα εξαιρετικά δωμάτια αναζήτησε κορίτσια. Δεν βρήκε όμως, γιατί (όπως του είπαν) δεν προτιμούσαν τον συγκεκριμένο οίκο…

Τρίτος λόγος είναι ότι τα ψάρια…, με τη ρύθμιση του χρέους, είναι στο γιαλό. Και εκεί θα μείνουν. Ωστόσο οι “καρχαρίες”, για συντάξεις και αφορολόγητο θα πιάσουν δουλειά από 2019!!.

Σε 23 ημέρες, λοιπόν (τρεις μετά το Πάσχα) ξεκινάει η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ, με τέταρτη αξιολόγηση και το “μάρμαρο” που καλείται να πληρώσει ο λαός. Οπότε το “καφενείο” περί “τσαμπουκάδων” Καμμένου (άντε και πέφτουν σήμερα, αύριο…), κρατάει καλά… την προσοχή του κοσμάκη (έτσι νομίζουν). Ενώ, Γερμανοί και άλλοι δανειστές, ακούγοντας τα περί κρίσης ίσως σκιαχτούν, μη χάσουν τον χρήσιμο Τσίπρα και μαλακώσουν κάπως… Τόσο απλά είναι με τον ανίκανο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Κράλογλου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ