Τη μισή... αστυνομία κατάφεραν να κινητοποιήσουν δυο δράστες που ξήλωσαν 50 κιλά χαλκό από οίκημα και δεν δίσταζαν να επιστρέψουν για τα κλοπιμαία ενώ ήταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους !

Μια πρωτόγνωρη για τα αστυνομικά χρονικά υπόθεση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν άνδρες της τοπικής ΕΛΑΣ με την ιδιαιτερότητα να έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες ... επέστρεψαν στο χώρο του εγκλήματος παρά το γεγονός ότι η μισή αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους !

Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛΑΣ με την αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας, της ΔΙΑΣ αλλά και της Άμεσου Δράσης να διαρκεί από τις 9 χτες το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος περίοικος στον Άη Γιάννη της λεωφόρου Κνωσσού περίπου στις 9 χτες το βράδυ αντιλήφθηκε την ύποπτη κίνηση δυο ανδρών στην ταράτσα οικήματος της περιοχής και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που διαπίστωσαν ότι οι δυο άνδρες είχαν καταφέρει να κάνουν το οίκημα ... καλοκαιρινό έχοντας ξηλώσει όλους τους χαλκοσωλήνες ! Στο μεταξύ οι δυο δράστες είχαν καταφέρει να γίνουν καπνός!

Η ιστορία έχει και συνέχεια αφού στο Αστυνομικό Μέγαρο κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες του οικήματος που μόλις τελείωσαν την κατάθεση τους κατά τη 1 τα ξημερώματα πήγαν στην ιδιοκτησία τους για να δουν το μέγεθος της ζημιάς ωστόσο διαπίστωσαν ότι οι κλέφτες ... είχαν επιστρέψει για να τελειώσουν τη δουλειά που είχαν αφήσει στη μέση !

Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν ξανά την αστυνομία και άνδρες του Α' Αστυνομικού Τμήματος που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εκ των δυο δραστών ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει.

Δεν πήγε όμως μακριά αφού άνδρες της Άμεσης Δράσης τον εντόπισαν έξω από καφετέρια στη Λεωφόρο Κνωσσού και τον συνέλαβαν ! Μάλιστα κατάσχεσαν το αυτοκίνητο του όπου μέσα βρήκαν τσιγαριλίκια, διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και τιμολόγια λιανικής πώλησης χαλκού σε γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου ! Όπως ανέφεραν κατά τη σύλληψη τους οι δράστες δεν ήθελαν να αφήσουν τα κλοπιμαία που υπολογίζονται σε 50 κιλά χαλκού γιατί ... θα τα έπαιρνε κάποιος άλλος !

Όπως διαπιστώθηκε οι δυο δράστες, αδέρφια 25 και 30 ετών είχαν πουλήσει μέσα σε λίγες ημέρες 100 κιλά χαλκού ! Οι δυο δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους δεν δίστασαν να επιστρέψουν στον τόπο του ... εγκλήματος προκειμένου να πάρουν τα κλοπιμαία που δεν είχαν προλάβει να φορτώσουν ! Παράλληλα όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές οι υπόθεση αυτή ανοίξει νέους δρόμους για τη διερεύνηση της πώλησης του κλεμμένου χαλκού καθώς οι κλοπές αυτού του είδους αποτελούν πλέον μάστιγα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top