Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα προβλήματα που δημιουργούν στα άτομα με αυτισμό οι νέοι πίνακες αξιολόγησης αναπηρίας

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν ο νέας Πίνακας αξιολόγησης αναπηρίας και ο νέος Πίνακας με τις επ΄ αόριστο παθήσεις στα άτομα με αυτισμό και στα άτομα με νοητική αναπηρία είναι το θέμα της επιστολής της ΕΣΑμεΑ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος ΕΠΠΠΑ και ο νέος επικαιροποιημένος πίνακας με τις 133 παθήσεις μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική εξέλιξη στη βελτίωση του συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας. Όμως τα σημεία τους που αφορούν στη μείωση ποσοστών αναπηρίας που επιφέρουν σε άτομα με αυτισμό και σε άτομα με νοητική αναπηρία, δημιουργούν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τα επιδόματα αναπηρίας που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αλλά και με άλλες πολύ σημαντικές παροχές, όπως της συνταξιοδότησης ενός εκ των δύο γονέων για τη συνεχή υποστήριξη και φροντίδα των ατόμων αυτών, το δικαίωμα αγοράς αναπηρικού αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του ατόμου με αναπηρία, φορολογικές ελαφρύνσεις και ατέλειες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και άλλες νομοθετημένες ευνοϊκές προβλέψεις που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 21:30 της Τετάρτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το thestival.gr, αυτοκίνητο που έστριψε από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Γ....