Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατρούγκαλος: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο γιατί φοβάμαι αυτά που θα ακουστούν (VIDEO)

“Το τέλμα επιδεινώνει την κατάσταση, ειδικά όταν έχει διαμορφωθεί ένα αρνητικό status quo, γιατί πάνω από 140 χώρες ήδη αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, “Μακεδονία” θα τους λένε, σκέτο χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό.

Επιδιώκουμε όνομα, που θα διακρίνει σαφώς την ιστορική Μακεδονία, από το όνομα του γειτονικού κράτους, να φύγει κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού από το τραπέζι και φυσικά σταθερότητα στην περιοχή” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focusfm 103,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Αυτό που ανησυχεί είναι, ότι βλέπω μία γενικότερη ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ. Διότι αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης, τα λέει πλέον και ο κ. Κικίλιας και ο κ. Βρούτσης. Το χειρότερο όμως είναι, ότι αυτός που καθορίζει την πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, να μην παίρνει αποστάσεις από αυτά. Να έχει ένα ρόλο Πόντιου Πιλάτου, όποιος θέλει να πάει, όποιος θέλει να μην πάει, λες κι ένα κόμμα δεν πρέπει να έχει ξεκάθαρη πολιτική φυσιογνωμία, να ξέρουμε αν είναι κεντροδεξιό ή ΛΑΟΣ.
Εντάξει, αν η ΝΔ θέλει να γίνει ΛΑΟΣ, μιλάμε για ένα άλλο πράγμα…”

Ερωτηθείς για τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε:

“Διακρίνω σαφώς τον άνθρωπο που πάει στα συλλαλητήρια, που δεν έχει μόνο πατριωτικές ευαισθησίες, αλλά έχει και μία περίοδο μνημονίων για τα οποία θέλει να διαμαρτυρηθεί, αυτή είναι στα΄ση που την καταλαβαίνω 1000%. Ακούω όμως ομιλητή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης να λέει, όταν διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων, δεν θα είναι μόνο η Αλβανία ή Βουλγαρία, που θα πάρουν κομμάτι, αλλά να εξασφαλίσουμε κι εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί… Αυτό είναι ολέθριο για τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί ο αλυτρωτισμός που υπάρχει από την άλλη πλευρά, τρ΄φεται από τέτοιες δηλώσεις. Ο μέσος πολίτης στα Σκόπια ακούει ότι κάποιοι στο συλλαλητήριο λένε ότι θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πατρίδα του, πώς θα αντιδράσει;”

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, ο κ. Κατρύγκαλος απάντησε:

“Αυτός ο οποίος διαπραγματεύεται είναι ο κ.Κοτζιάς. Ο κ. Καμμένος έχει πει δύο πράγματα: πρώτον ότι εμπιστεύεται για τη διαπραγμάτευση τον Κοτζιά και δεύτερον, ότι δεν θα γίνει Σαμαράς για να ρίξει την κυβέρνηση.
Αυτοί που ανησυχούν για τη Μακεδονία και πηγαίνουν στα συλλαλητήρια, δεν είναι ακροδεξιοί, πατριώτες είναι. Αντιστοίχως χαρακτηρίζω και τον κ. Καμμένο.
Κι έχει επιβεβαιώσει ότι κρατάει την ιδεολογική του ταυτότητα και διαφορά, καταψηφίζει ό,τι δεν συμφωνεί, πχ σύμφωνο συμβίωσης, αλλά επειδή είναι μπεσαλής και αξιοπρεπής κυβερνητικός σύμμαχος, δεν εκβιάζει, “πάρτε πίσω ο νόμο, αλλιώς θα ρίξω την κυβέρνηση.”

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο, γιατί φοβάται αυτά που θα ακουστούν, μετά την εμπειρία της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας ο κ. Κατρούγκαλος είπε:

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθεί τα του Ευαγγελίου, “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ”. Ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να τηρήσει αυτό το ευαγγελικό ρήμα.
Η Εκκλησία πρέπει να ακούγεται ως κοινωνική δύναμη, δικαίωμά της τι θέλει να κάνει, δεν θέλω όμως σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε στο παρελθόν, που κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Εκκλησία, κόμμα. “

Αναφορικά τέλος, με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την χθεσινή αντιπαράθεση στην Επιτροπή της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:

“Στην ολομέλεια έγινε συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Πιστεύετε ειλικρινά ότι υπάρχει σκάνδαλο που να έχει διαπραχθεί στη διάρκεια της τριετίας, ενώ έχετε καμία αμφιβολία, για παλαιότερα σκάνδαλα, για τα οποία κάποιοι έχουν μπει και φυλακή; Επί της ουσίας, αποδείχθηκε και με έγγραφα ότι ο κ. Παπαδόπουλος πράγματι ήταν πληρεξούσιος της Σ. Αραβίας.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. “Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις...