Ο Αντώνης Σάλος τραγουδάει το τραγούδι που έγραψε ο ίδιος με τίτλο “Για τη Μακεδονία”.

Όντας ένας άνθρωπος που έζησε τα μεγάλα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας όταν πρωτοξεκινούσε η ιστορία, τότε ως μαθητής συμμετείχε στα συλλαλητήρια. Τότε ξεκίνησε και η επιθυμία να γραφτεί ένα κομμάτι που θα εκφράζει το μέσο Έλληνα και το τι θα ήθελε να πει για το θέμα παραέξω.. Τι θα ήθελε να πει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και όχι οι “μεγάλοι” πολιτικοί που εξυπηρετούν συμφέροντα..

Λίγα χρόνια αργότερα το κομμάτι είχε γραφτεί, αλλά μάλλον το ίδιο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει.

Ο Αντώνης πριν 4 χρόνια φεύγει μετανάστης στη Γερμανία με την οικογένειά του προσπαθώντας να ζήσει ευπρεπώς την οικογένεια του. Μια μέρα σκαλίζοντας τα πράγματα του εκεί στη Γερμανία και αναπολώντας τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη πέφτουν στα χέρια του οι στίχοι. Μιλάει για αυτό το τραγούδι με κάποιους φίλους του και η ιδέα να το κάνει παραγωγή ξανανάβει. Σε μικρό χρονικό διάστημα βρίσκονται οι άνθρωποι και το τραγούδι παίρνει μορφή. Απο τις πρώτες μέρες το κομμάτι ακούγεται σε πολλές παρέες των Ελλήνων της Γερμανίας και το αγκαλιάζει μεγάλο κομμάτι της ομογένειας. Ο Αντώνης ερχόμενος για διακοπές στην Ελλάδα για να δει συγγενείς και φίλους παρουσιάζει το τραγούδι του και σε κάποιους φίλους και μέσα από κάποιες ζωντανές εμφανίσεις το τραγούδι σιγά σιγά αποκτά και φανατικούς ακροατές.

Ο ίδιος ο δημιουργός λέει πως με απλά λόγια λέει αυτό που θα ήθελε να πει στον κόσμο για το θέμα της Μακεδονίας και κυρίως στους πολιτικούς μας που δεν δείχνουν να σέβονται αυτό το θέμα και γενικότερα την ιστορία μας.

Φυσικά θα δώσει το δικό του παρών στο Συλλαλητήριο και η συγκίνησή του για την ανταπόκριση που έχει το τραγούδι σε όλο τον Ελληνισμό είναι πολύ μεγάλη!

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top