Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

To πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, που κατέθεσε χθες ο Γεωργιάδης στη Βουλή

Η χθεσινή επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη να κλείσει την ομιλία του στη Βουλή αναδεικνύοντας πιθανή παρέμβαση προκειμένου να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της έρευνας για τον αδόκητο θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από επέμβαση ρουτίνας, προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και αίσθηση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπαινίχθηκε, και σε σημερινές του δηλώσεις στο Σκάι, ότι τόσο η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου όσο και, ενδεχομένως, ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρενέβησαν προκειμένου η, κατά το πόρισμα, άμεσα ελεγχόμενη για βαριά ιατρική αμέλεια, πρώτη ξαδέλφη του αναπλ. Υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη να αποφύγει ή να καθυστερήσει την κρίση.

Το Newpost αποκαλύπτει τα συμπεράσματα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο στη σειρά, καθώς ανάλογο πόρισμα – με τα ίδια βασικά στοιχεία ως προς τις ευθύνες – είχε συνταχθεί και το 2017, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί αρμοδίως. Η ειδοποιός διαφορά των δύο πορισμάτων εντοπίζεται στις αναφορές για άλλη υπόθεση που αφορά στην αναισθησιολόγο κ. Νεκταρία Πολάκη, που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση στη Μελίνα. Η κ. Πολάκη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών το Μάιο του 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ωστόσο, το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ έκρινε την συμπεριφορά της κας Πολάκη ως «απρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια» και μάλιστα «εκτός υπηρεσίας», επιβάλλοντας πρόστιμο ύψους ενός μισθού.

Στην ουσία, πάντως, της υπόθεσης για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας, το πόρισμα είναι αποκαλυπτικό ενώ οι λόγοι για τους οποίους αυτό «εξαφανίστηκε» ή, πάντως, καθυστέρησε να κατατεθεί επισήμως χρήζουν εξήγησης.

Εις ότι αφορά την παρέμβαση της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρίας Παπασπύρου, την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «δεύτερη μάνα» του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου, από το ίδιο πόρισμα προκύπτει ότι άσκησε αναίρεση στην αρχική απόφαση που απάλλασσε των ευθυνών την, επίσης παραπεμφθείσα, νοσηλεύτρια. Κατά τον κ. Γεωργιάδη, αυτό συνέβη προκειμένου να υπάρξει διάχυση ευθυνών.

Ο φάκελος, το πόρισμα για το οποίο μίλησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην 7η ΥΠΕ, στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γυναίκα πέθανε από ωμά μανιτάρια morel που έφαγε σε εστιατόριο

Αρρώστησαν συνολικά 51 θαμώνες του εστιατορίου. Πέθανε και ένας ηλικιωμένος άνδρας. Μία γυναίκα από τη Μοντάνα έχασε τη ζωή της από ωμά μανιτάρια morel (μοχέλλες)...